Barbara Dallosová Rôzne

Rodina má hlavu v smútku, stratil sa hovoriaci papagáj: Lara reaguje na svoje meno

Zvieratko bolo členom domácnosti. Po Lare pátrajú majitelia už pár dní, papagáj vraj mohol zaletieť aj niekoľko kilometrov ďaleko. Nevideli ste ho?

Ilustračný obrázok k článku Rodina má hlavu v smútku, stratil sa hovoriaci papagáj: Lara reaguje na svoje meno
Zdroj: TASR

Dobré ránko, dobrú noc, idem spinkať… To je len zlomok z toho, čo dokáže šikovné zvieratko povedať. Majiteľom uletel sivočervený papagáj z vonkajšej voliéry pri kŕmení ešte minulý týždeň (9.6.). Podľa majiteľky Márie Michalkovej mohol za týždeň prekonať aj niekoľkokilometrovú vzdialenosť.

Urečnený papagáj

,,Je to žako šedý s červeným chvostom. Reaguje na meno Lara, rozpráva veľa vecí, napríklad dobré ránko, dobrú noc, idem spinkať, nemám papať, dám si jabĺčko, papriku, arašid si dám… Vie povedať naše mená, spieva pesničky, píska," opisuje schopnosti štvorročnej Lary majiteľka.

Majitelia papagája okamžite zmobilizovali svoje sily a Laru hľadajú všetkými spôsobmi. Niekto ju už údajne zahliadol v záhradkárskej oblasti na Grobni, papagája sa však dostať domov nepodarilo.

,,Niekedy sa takto stratené papagáje nájdu tam, kde sa chovajú sliepočky, alebo holuby, prípadne iné exotické vtáctvo vo voliérach," dodáva majiteľka.

Priletí na meno

Ako by mohlo zmätené zvieratko na cudzích ľudí reagovať, majitelia odhadnúť nevedia. ,,Ťažko povedať, na nás reaguje tak, že priletí na meno Lara, ale záleží možno aj od hlasu človeka. Ona je naučená na náš štyroch, teda na naše deti, mňa a manžela," vysvetľuje Michalková.

Pátranie po papagájovi už nie je aktuálne (aktualizované 16.6.).

Titul. foto: ilustračné

Rodina hľadá Laru všetkými spôsobmi
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM