Kultúra Rôzne Správy

Rodinný program ako vyšitý: Zábavná hra s indíciami na Starom zámku

Návštevníci budú musieť preukázať aj dávku odvahy, keď si napríklad pôjdu po indíciu do tmavej kostnice plnej pavúkov a hadov... Nuda ale určite nebude.

Ilustračný obrázok k článku Rodinný program ako vyšitý: Zábavná hra s indíciami na Starom zámku
Zdroj: TASR

Zábavná rodinná hra s indíciami čaká na návštevníkov, ktorí v sobotu 2. marca zavítajú na Starý zámok v Banskej Štiavnici. Múzejníci pre nich od 9.00 do 15.00 h pripravili podujatie s názvom Hravý Starý zámok.

,,Deti s rodičmi sa budú prechádzať po areáli Starého zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku. Budú musieť preukázať aj dávku odvahy, keď si pôjdu po indíciu do zatuchnutej tmavej kostnice plnej pavúkov a hadov, ktoré dňom aj nocou strážia indíciu ukrytú v žabom slize," priblížila Petra Páchniková, vedúca odboru marketingu a environmentálnej výchovy Slovenského banského múzea.

Ďalšie nástrahy, ale aj úlohy na nich budú čakať v Karneri. V Himmelreichu sa stretnú s Kocúrom v čižmách, ktorý ich potrápi heraldikou a zabavia sa pri spoznávaní netradičných predmetov z minulosti. Pri zámockej studni preskúša žabiak Harold z vedomostí o rozprávkových bytostiach a v Lapidáriu z rozprávkových hádaniek.

,,Najväčšie prekvapenie bude však ukryté v Severnej veži, kde návštevníci budú musieť poraziť dráčika Stráčika a oslobodiť princeznú Zlatovlásku," dodala Páchniková s tým, že zakúpené vstupenky budú zlosované a traja úspešní riešitelia majú možnosť získať hodnotné a zaujímavé ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM