Martin Károly Krimi

Rok od tragickej smrti Mareka Rakovského (†29): Žiarčania nezabúdajú, vrah je stále na slobode!

Slzy, krik a zdesenie. Dnes je to práve rok, čo Žiarom otriasol výbuch, na ktorý sa len tak ľahko nezabudne. V aute s nástražným systémom sedel mladý právnik a poslanec Marek Rakovský. Zákernú vraždu muži zákona stále vyšetrujú.

Ilustračný obrázok k článku Rok od tragickej smrti Mareka Rakovského (†29): Žiarčania nezabúdajú, vrah je stále na slobode!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Bolo ráno 2. júla 2013, na prvý pohľad také ako každé iné. Všetko sa ale zmenilo krátko pred deviatou. Výbuch auta v blízkom centre prepísal dejiny okresného mesta. Spočiatku sa nevedelo, či v aute, ktoré patrilo Marekovi Rakovskému je práve jeho nehybné telo. Polícia túto strašnú skutočnosť oficiálne potvrdila až 17 dní po tragickej verejnej poprave. “Podľa výsledkov porovnávacieho biologického materiálu je poškodenou osobou Marek R,“ uviedla 19. júla Andrea Dobiášová, hovorkyňa Prezídia policajného zboru PPZ

Mesto sa krátko po tragickej udalosti ponoprilo do čiernej. Ľudia pálil sviečky, nad mestským úradom viala čierna zástava, vo vstupnej hale je umiestnená kondolenčná listina aj s fokou Mareka. Viac TU.

Posledná rozlúčka s Marekom Rakovským sa konala v pondelok 8. júla 2013. Stanoviská polície sa však odvtedy nezmenili. „V prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ informuje aktuálne policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Dôkazom, že Žiarčania na Mareka nezabúdajú je aj detské ihrisko, ktoré na konci mája pomenovali práve po ňom. Pri otváraní bola aj rodina zavraždeného poslanca. Marek Rakovský ešte pred smrťou pozháňal od sponzorov viac ako 25 tisíc eur na jeho výstavbu. „Dokázal to Marek svojou charizmou, svojou osobnosťou a svojim prístupom,“ uviedol vtedy Jozef Zúbrik, člen urbárskeho výboru. „Bolo našou morálnou povinnosťou, že sme to s mestom dotiahli do konca,“ dodal. Celý článok TU: Vytúžené ihrisko, ktorého sa M. Rakovský (†29) už nedožil: Pri otváraní sa ľuďom tisli slzy do očí

Krátko po výbuchu auta
1
Galéria
Výbuch auta v Žiari
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM