Barbara Dallosová Správy Samospráva

Rokovanie v čase pandémie: Netypické zábery zo stretnutia žiarskych poslancov

Primátor i poslanci v rúškach a ďaleko od seba. Mesto plánované zasadnutie nezrušilo, zaviedlo však prísne opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie v čase pandémie: Netypické zábery zo stretnutia žiarskych poslancov
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Opatrenia pre šíriaci sa koronavírus sa dotkli všetkých oblastí života. Samosprávy však vo svojom chode jednoducho musia pokračovať. Niektoré slovenské mestá a obce rokovania zastupiteľstiev presunuli, alebo ich realizujú formou videokonferencie.

V Žiari nad Hronom sa rozhodli pre zasadnutie v riadnom termíne. Stretnutie však sprevádzajú bezpečnostné opatrenia. Poslanci s ochrannými pomôckami sedia v zasadačke MsKC vo väčších vzdialenostiach od seba, zabezpečená je tiež potrebná dezinfekcia.

Na rokovaniach sa nestretávajú len zastupitelia mesta, ale aj pracovníci Mestského úradu či verejnosť. Práve prítomnosť úradníkov radnica nateraz minimalizovala a ak sa rozhodne zúčastniť verejnosť, bude musieť dodržiavať pravidlá a zdržiavať sa na mieste, ktoré jej bude vyhradené.

,,Keď sme sa tu stretli naposledy, vo februári, netušili sme, aká situácia bude dnes," uviedol na začiatku zasadnutia primátor mesta Peter Antal. Ako doplnil, okrem už spomenutých opatrení sú v zasadačke umiestnené dva špeciálne žiariče, ktoré ničia baktérie.

,,Vypustíme body Interpelácie a Rôzne, poprosím poslancov, aby interpelácie poslali mailom," informoval primátor na začiatku zastupiteľstva s tým, že z bezpečnostných dôvodov by rokovanie malo byť čo najkratšie.

Poslanci rokujú o napríklad o návrhu na zmenu rozpočtu či o výmene dôležitého pozemku pri žiarskom gymnáziu. Zastupiteľstvo pre vás sledujeme a všetky aktuálne témy z neho nájdete na Žiar24.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM