Barbara Dallosová Správy Samospráva

Rokovanie žiarskych poslancov: Odvolali Jozefa Tomčániho

Polícia má stále na stole prípad sprenevery v žiarskom Mestskom športovom klube.

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie žiarskych poslancov: Odvolali Jozefa Tomčániho
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako žiarska radnica informovala ešte v marci minulého roka, finančná kontrola v Mestskom športovom klube (MŠK) preukázala, že je v pokladnici MŠK vykázaný schodok približne 23 000 eur.

„9. marca, sa konalo Valné zhromaždenie MŠK, na ktorom sa vzdal funkcie konateľa spoločnosti Jozef Tomčáni,“ uviedol vtedy primátor Peter Antal s tým, že novým konateľom sa stal Ján Žiak a radnica chystá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Na otázku redakcie Žiar24 Jozef Tomčáni vtedy odpovedal, že sa necíti vinný a je rád, že sa vec bude vyšetrovať.

Ako v súčasnosti potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ vo Zvolene ešte 8. 12. 2016 vzniesol obvinenie bývalému konateľovi spoločnosti zo Žiaru nad Hronom pre prečin sprenevera. ,,V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Prípravné konanie pokračuje vykonávaním ďalších procesných úkonov vyšetrovateľom," priblížila Faltániová.

Jozef Tomčáni je stále poslancom mestského zastupiteľstva a figuroval tiež ako konateľ spoločnosti FK Pohronie. Na januárovom (26.1.) zasadnutí Mestského zastupiteľstva dostali poslanci na stôl Návrh na zmenu zástupcov mesta v orgánoch obchodných spoločností s majetkovou účasťou mesta.

Žiarski poslanci v tomto bode schválili odvolanie Jozefa Tomčániho z pozície zástupcu mesta Žiar nad Hronom vo funkcii konateľa obchodnej spoločnosti FK Porhonie Žiar nad Hronom.

Jozefa Tomčániho sme sa pokúšali v tejto veci osloviť, avšak nepodarilo sa nám s ním spojiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM