Barbara Dallosová Kultúra

Romatnika, mágia i intrigy: Letná noc múz na kremnickom hrade vás vtiahne do dramatického príbehu!

Romantiku, mágiu čarodejníc ale aj dramatické zvraty, to všetko je možné zažiť na Mestskom hrade v Kremnici v sobotu 11. júla počas podujatia Letná noc múz s podtitulom Tajomný náhrdelník.

Ilustračný obrázok k článku Romatnika, mágia i intrigy: Letná noc múz na kremnickom hrade vás vtiahne do dramatického príbehu!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Príbeh zrady

,,V druhú prázdninovú sobotu odhalí Mestský hrad v Kremnici kúsok svojich dejín. Hrané prehliadky so scénkami návštevníkom vyrozprávajú príbeh plánovanej zrady Beatrix Luxemburskej, manželky uhorského kráľa Karola Róberta z Anjou. Práve ten v roku 1328 udelil Kremnici mestské privilégiá," hovorí Erika Grniaková z kremnického Múzea mincí a medailí.

Prostredníctvom divadelného stvárnenia dramatických pasáží sa návštevník osobne stretne so samotnou kráľovnou Beatrix, zákerným kardinálom a jeho intrigami, s menej urodzenými obyvateľmi kráľovského dvora, ale aj s postavami čiernej mágie.

V podaní divadelníkov

,,Kráľovná v nestráženej chvíli odhalí svoje tajomstvo dobrosrdečnej, ale príliš zhovorčivej a nie veľmi múdrej komornej. Práve tá nechtiac záhadu kráľovninho perlového náhrdelníka vyzradí počas spovede kardinálovi. Ten sa „klebety“ okamžite chopí a snaží sa ju využiť vo svoj prospech. Vymyslí plán na verejnú potupu a skompromitovanie Beatrix Luxemburskej. Aby kardinál získal dôkaz o kráľovninej nevere, tak svoje sily spojí so svetom mágie a kúziel. Na dokonanie kardinálovho plánu čarodejnica Aurora a jej pomocníčka ukuchtia čarovný nápoj," prezrádza Grniaková.

Divadelné prehliadky so scénkami si môžu návštevníci pozrieť na Mestskom hrade v Kremnici v sobotu 11. júla od 19:00 do 21:00 hod., každú celú hodinu. Návrat do minulosti sprostredkujú členovia divadelnej skupiny teatro ORLUS.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM