Barbara Dallosová Správy

Rozhorčení Žiarčania sa do vandalov pustili na facebooku: Toto je vážne choré!

Kôš na psie exkrementy na jednom zo žiarskych sídlisk sa počas silvestrovskej noci rozletel na márne kúsky. Obyvatelia vyjadrili svoj názor aj na sociálnej sieti. A neznámych vandalov nešetrili....

Ilustračný obrázok k článku Rozhorčení Žiarčania sa do vandalov pustili na facebooku: Toto je vážne choré!
Zdroj: Dnes24.sk

Silvestrovská noc v Žiari priniesla ďalší dôkaz, že zábavná pyrotechnika je zábavnou len v tých správnych rukách. Červených a špeciálne označených košov na psie exkrementy je na sídlisku Pod vŕšky niekoľko. Dva lemovali aj takzvanú lutilskú lúku, na ktorej sa denne vystrieda množstvo psíčkarov. Jeden z nich ale počas silvestrovskej noci zrejme padol do oka vandalom.

Len kúsok od parkujúcich áut

Hoci koncom roka sa na nás varovania pred nesprávnou manipuláciou len tak valia, nie každému prehovoria do duše.

Pyrotechnika podľa všetkého zohrala svoju úlohu aj v tomto prípade. Kôš aj jeho obsah sú totiž na márne kúsky. Kôš je pritom len kúsok od cesty, na ktorej pozdĺžne parkujú autá.

Pokutu a verejnoprospešné práce

Potom, čo sme fotku tejto spúšte zverejnili na facebooku, reakcie na seba nenechali čakať. ,,Ten kto toto spravil, má asi exkrementy v hlave namiesto mozgu," nedávala si servítku pred ústa Simona.

Niektorí Žiarčania si myslia, že podobným udalostiam by sa zabránilo, keby bolo používanie zábavnej pyrotechniky inak ošetrené. ,,Povoliť petardy iba raz za rok, v čase od 31.12. 23.55 hod do 1.1. 00.15 hod !!! Inak aspoň 100€ pokuta a verejnoprospešné práce…,„ píše Tibor. Jeho názor kvituje ďalšia diskutujúca, Henrieta: ,,Súhlasím s Tiborom… V Nemecku to tak funguje a takéto problémy vôbec riešiť nemusia.“

,,Petardy a rakety by mali zakázať…bábätkám a zvieratkám ťažko vysvetlite, čo a prečo sa toto deje! No a toto,to je choré. Aj do kontajnerov to hádžu," pridáva sa Eva.

,,Blbci boli, sú aj budú…žiaľ,„ vyjadrila svoj názor stručne Renáta. Našli sa však aj takí, ktorých počin vandalov pobavil. ,,Je to vtipné :)),“ píše Rajny.

TU nájdete ešte tvrdšie komentáre Žiarčanov, ktoré sme už zverejniť nemohli…

Policajti o ničom nevedia

Na podobné prípady počas silvestrovskej noci sme sa pýtali aj náčelníka žiarskych mestských policajtov, Róberta Šišku. Vybuchnutý kôš si obyvatelia sídliska zrejme všimli až ráno za svetla, počas noci hlásenie o tejto udalosti nemali. ,Nemali sme hlásené žiadne škody v súvislosti so zábavnou pyrotechnikou," hovorí Šiška.

Na Pod vŕškoch úradovali vandali: TOTO po sebe nechali
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM