Barbara Dallosová Správy

Rozpálené žiarske cesty kropia polievacie vozy: Do ulíc vraj výjdu aj keď zaprší!

Niekoľko mimoriadne horúcich dní za sebou úplne vysušilo žiarske ulice. S ich ochladzovaním začali Technické služby už minulý týždeň. Hoci môžeme očakávať búrky, polievacie vozy si v garážach zrejme neoddýchnu.

Ilustračný obrázok k článku Rozpálené žiarske cesty kropia polievacie vozy: Do ulíc vraj výjdu aj keď zaprší!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Vo vybetónovanom meste môžu Žiarčania pociťovať v tropických horúčavách ešte vyššiu pocitovú teplotu. Jedným z opatrnení, ktorým mestá bojujú proti vysokým teplotám, je ochladzovanie prehriatych ciest polievacími vozmi. V Žiari ho realizujú pracovníci mestskej eseročky Technické služby.

Veľké oranžové vozidlá, ktoré kropia ulice, sa premávajú popod naše okná už od minulého týždňa. Žiadny rozpis polievania ale podľa riaditeľa Technických služieb Igora Rozenberga nemajú. ,,Vždy reagujeme na aktuálny vývoj počasia. Máme také pravidlo, že vždy keď je nad 30°C, tak idú polievacie vozy von. Ale nie podľa presného rozpisu, keď majú napríklad doobeda tí ľudi nejakú prácu, tak napríklad do pol jedenástej si ju urobia a potom polievajú ako treba." vysvetlil.

Keďže polievacie vozy sa riadia počasím, nepoznajú ani víkend. Ten uplynulý, ktorý bol mimoriadne horúci, mali podľa Rozenberga Technické služby v uliciach cve autá počas soboty i nedele.

Meteorológovia zo SHMÚ ale začali vystríhať pred búrkami. To sa týka aj okresu Žiar nad Hronom. Rozenberg tvrdí, že kým nepôjde o výdatný niekoľkohodinový dážď, polievacie vozy v uliciach zostanú. ,,Búrka prísť môže, viem, že dnes hlásia dážď. Ale dajme tomu, že bude pršať hodinu a zajtra bude zase 34°C v tieni, my s polievaním prestať nemôžeme. Samozrejme, ak by pršalo pol dňa, tak tá situácia by bola iná, ale to nepredpokladáme," uzavrel riaditeľ eseročky.

Čítajte tiež:

Oáza v rozpálenej betónovej džungli: Takto si Žiačania užívajú chládok a oddych v parku FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM