Barbara Dallosová Kultúra

Rozprávková krajinka v Krahuliach OBRAZOM: Nájdete tu čarodejnícku školu z Harryho Pottera aj miniatúrny Bojnický zámok!

Mlyn z rozprávky Princezná ze mlejna, mini železničná stanica v Krahuliach, holíčsky veterný mlyn, Svätojánsky kostol ale aj spomínaný Rokford či Bojnický zámok. Nemusíte cestovať po celom svete, toto všetko nájdete v jednej záhradke na Krahuliach. Len v menšom....

Ilustračný obrázok k článku Rozprávková krajinka v Krahuliach OBRAZOM: Nájdete tu čarodejnícku školu z Harryho Pottera aj miniatúrny Bojnický zámok!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Takýto unikátny pohľad sa Vám naskytne cestou cez Krahule pri Kremnici. A za tým všetkým stojí šikovná žena. Erika Strohnerová vyrába precízne makety z dreva už 10 rokov. Drevená rozprávková záhradka sa za ten čas úctyhodne rozrástla.,,Ani neviem ako ma to napadlo, najprv sme tu mali len kvety. Keď som spravila prvú maketu, známi mi hovorili – urob ešte tamto, aj tamto…“ rozpráva o svojich začiatkoch nenápadná umelkyňa.

Trpezlivosť zámky prináša

,,Pracujem pomaly, po sobotách, po nedeliach. Niekedy trvá jedna stavba aj dva-tri mesiace,“ objasňuje tvorivá Krahuľčanka. Neuveriteľné je aj čo všetko jej dokáže slúžiť ako predloha.,,Tú školu z Harryho Pottera som robila podľa filmu,“ vysvetľuje.

Kde hľadať na Krahuliach železničnú stanicu?

U detí z okolia jednoznačie vedie železničná stanica. Jej pôvod Erika objasňuje so smiechom: ,,Strýko do mňa rýpal, že keď tu nemáme stanicu, nech máme aspoň zmenšeninu. S tou sa deti chodia hrávať.“ Originálne minimestečko však púta nielen pohľady detí, ale aj turistov.,,Cez víkendy sa príde pozrieť veľa ľudí, mne to nevadí, je to radosť,“ dodáva na záver skromná autorka.

Krahule majú viac atrakcií, hodných výletu. Pozrite si aj: Pozrite FOTO ako prví: Krahule majú novú atrakciu pre deti, navyše ZADARMO! alebo Nová promenáda: Vyhliadka nad Kremnicou sa stáva turistickým hitom!

Navyše sa tam po novom dostanete aj cyklobusom z Kremnice za 1 euro :) Dobré správy pre milovníkov dvoch kolies: Cyklobus bude pravidelne jazdiť na Skalku a Krahule

Rozprávková krajinka v Krahuliach. Pozrite, čo všetko sa dá postaviť z dreva
14
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM