Aktualizované Barbara Dallosová Krimi Správy

Rozruch v centre Žiaru: Žena nahlásila bombu v banke!

Budovu v centre Žiaru nad Hronom podľa mužov zákona evakuovali, na miesto vyrážala polícia, pyrotechnik aj psovod.

Ilustračný obrázok k článku Rozruch v centre Žiaru: Žena nahlásila bombu v banke!
Zdroj: TASR

Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, časť budovy v centre Žiaru nad Hronom museli v pondelok (9.4.) doobeda evakuovať kvôli nahlásenej výbušnine.

,,Krátko po ôsmej hodine bolo volané na linku 112, kde ženský hlas oznámil, že v budove Slovenskej sporiteľne sa nachádza bomba. Keďže osoba neuvidela konkrétnu pobočku, polícia okamžite prijala opatrenia na všetkých pobočkách v rámci Slovenska," vysvetlila Faltániová. Podľa slov hovorkyne policajti vykonávali na pobočkách prehliadky, pričom na miestach zasahovali pyrotechnici i psovodi so psami cvičenými na výbušniny.

,,Intenzívne spolupracujeme s políciou, ktorá prehľadáva všetky naše pobočky vrátane budovy ústredia,„ uviedla v čase prehliadok pre TASR hovorkyňa SLSP Marta Cesnaková s tým, že niektoré pobočky môžu byť krátkodobo zatvorené. ,,Prípadné krátkodobé zatvorenie pobočky je na individuálnom rozhodnutí daného policajného tímu,“ dodala Cesnaková.

Ako krátko po dvanástej hodine potvrdila pre Žiar24 Faltániová, zásahy v pobočkách v kraji ukončili: ,,Opatrenia v celom Banskobystrickom kraji boli ukončené a bomba na žiadnej z pobočiek nájdená nebola."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM