Barbara Dallosová Správy Samospráva

Rozsiahle práce v Žiari: Časť centra bude niekoľko dní úplne uzavretá

V našom meste vznikajú nové parkoviská. Pred jednou zo škôl i priamo v centre. Práce na novej asfaltke prinesú Žiarčanom i obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahle práce v Žiari: Časť centra bude niekoľko dní úplne uzavretá
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V centre Žiaru nad Hronom pribúdajú nové parkovacie miesta a ako pred časom avizovala radnica, do konca roka ich chce vybudovať viac ako 130. Žiarska samospráva platí budovanie miest z vlastného vrecka a z mestskej kasy má na ne putovať približne 150 000 eur.

Úsek uzavrú na 5 dní

Súčasťou vynovenia je tiež asfaltovanie Ulice Štefana Moysesa. Pokladanie nového asfaltového koberca na frekventovanej ulici v centre si bude vyžadovať aj obmedzenia. Ako na svojich oficálnych stránkach upozornila radnica, v dňoch 29. mája až 2. júna bude celý úsek od Ulice Dr. Janského až po Ulicu A. Dubčeka úplne uzatvorený. Pred začiatkom asfaltovania bude tiež potrebné uvoľniť v dotknutom úseku všetky parkovacie miesta.

Nové parkovisko pred štvorkou

V uplynulých rokoch mesto skvalitnilo parkovanie pred dvomi základnými školami, jednotkou (Dr. Janského) a dvojkou (M. R. Štefánika). Zatiaľ čo pred jednotkou bol najväčší problém nedostatok parkovacích miest, pred dvojkou vznikali komplikované dopravné situácie.

Ako pred Žiar24 potvrdil hovorca Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, po novom je pred prvou základnou školou celkom 20 parkovacích miest, z toho jedno určené pre zdravotne ťažko postihnutých (ZŤP) a pred dvojkou 54 parkovacích miest, z toho dve pre ZŤP a 14 pre zamestnancov školy.

Tretia škola v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, takzvaná štvorka (Jilemnického), sa má nového parkovania dočkať už onedlho. Podľa Baláža je pred školou plánovaných celkom 19 parkovacích miest, ktoré sú v súčasnosti vo výstavbe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM