Barbara Dallosová Rôzne Správy

Rudyho chytili v žiarskych uliciach: Tento štvornohý fešák má jednu zvláštnosť

Veľa psíkov putuje do žiarskeho útulku z neďalekej osady, Rudy sa potuloval priamo v meste. Keď sa naňho pozriete bližšie, zistíte, že je to neobyčajný psík.

Ilustračný obrázok k článku Rudyho chytili v žiarskych uliciach: Tento štvornohý fešák má jednu zvláštnosť
3
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

Medzi chlpáčov, ktorí čakajú na svoj nový domov v kotercoch útulku v Žiari nad Hronom, pribudol Rudy. Neveľký psík pieskovej farby sa potuloval v uliciach mesta bez majiteľa. Do zariadenia, ktoré prevádzkuje OZ Strážni anjeli, ho doviezla hliadna Mestskej polície (MsZ).

Nebýva výnimkou, že odchytení psíci sú po príchode do útulku preľaknutí. Tak to bolo i v Rudyho prípade. Ako opisujú pracovníci útulku, nesprával sa agresívne, no bol na smrť vyplašený a nepohol sa z peliešku. Po čase sa však Rudy začal osmeľovať a je na dobrej ceste začať ľuďom opäť veriť.

,,Rudynko je mladučký kríženček, má cca 1 rok. Takou jeho zvláštnosťou je, že nemá chvostík. Asi oň prišiel, keď bol ešte maličký. Je to milý, priateľský, bezproblémový havinko. Má rád pohladenie, je to veľký maznoško," opisujú psíka pracovníci útulku.

Ako dodávajú, venčenie je pre Rudyho ešte stále náročné. Na vodítku sa necíti veľmi dobre a najradšej by bol pustený navoľno, pomaly si však zvyká. ,,Pre Rudyho hľadáme milujúcu rodinku, ktorá mu ukáže, aký je život pekný a on sa zbaví svojho strachu," obracajú sa na potenciálnych záujemcov pracovníci.

Rudy je nekonfliktný psík, nemá problém s deťmi, so psami i fenkamim je znášanlivý. Je vhodný do bytu alebo do domu so stálym prístupom dnu. Na adopciu pôjde očkovaný, odčervený, čipovaný, kastrovaný. V prípade záujmu volajte +421948082206.

Viac informácií o ponuke psov určených na adopciu nájdete na facebookovej stránke OZ Strážni anjeli.

Ak nemôžete adoptovať, pomôcť dokážete i inak. Psíky smiete prísť vyvenčiť. Pozrite, ako neuveriteľne sa dokážu tešiť z ľudskej prítomnosti a pýtať sa na prechádzku.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM