Martin Károly Iné športy

S postupom sú spokojní

Po dvoch víťazstvách v Hliníckej amatérskej hokejbalovej lige v rokoch 2008 a 2009 žiarsky Hbk SPORT TREND ako nováčik vyhral aj II. banskobystrickú hokejbalovú ligu a postúpil tak do I. BBHBL. Hráči tak splnili cieľ zo začiatku sezóny.

V nasledujúcom ročníku si okrem I. BBHBL zahrajú aj najvyššiu hokejbalovú súťaž, Slovenskú hokejbalovú extraligu, ktorá je veľkou výzvou pre žiarsky hokejbal, ktorý bude po prvý krát konfrontovaný so slovenskou hokejbalovou špičkou.

Víťazstvo v II. BBHBL sa však nerodilo celkom ľahko. Prvé dva zápasy Žiarčania vyhrali dvojciferným víťazstvom, pričom v druhom kole tímu Rangers dokonca nastrieľali dvadsaťdva gólov, čo sa v priebehu zvyšku súťaže nepodarilo žiadnemu inému tímu. Zaváhanie prišlo vo 4. kole, kedy po nepresvedčivom výkone podľahli tímu Weber Tornado o jeden gól. Ďalšia prehra prišla v šiestom zápase, keď v daždivom počasí Žiarčania podľahli neskoršiemu finalistovi Berserker 5:1.

Kuriózna situácia nastala v 7. kole, keď žiarsky brankár z technických príčin meškal na zápas, ktorý sa musel začať bez neho. Hráči SPORT TREND tak odohrali päť minút zo zápasu v šestici. Paradoxom bolo, že sa im podarilo ujať vedenia, neskôr však inkasovali do prázdnej brány dva góly. Po nastúpení brankára však stav otočili a nakoniec s prehľadom vyhrali.

Veľká dráma sa odohrávala v 10. kole v zápase s Extrém Sásová. Po úvodných dvoch žiarskych góloch začali iniciatívu v zápase preberať hráči Extrému, ktorí stav otočili vo svoj prospech. Po vyrovnávajúcom žiarskom góle sa začalo napätie na ihrisku stupňovať, čo vyvrcholili vzájomným vylúčením hráčov do konca zápasu. Rozhodnutie prišlo dve minúty pred koncom gólom do brány Extrém Sásová a hráči SPORT TRENDu sa tak tešili z víťastva.

V ďalších zápasoch už Žiarčania dominovali a základnú časť vyhrali s 15 výhrami a 2 prehrami. Nastrieľali v nej 134 gólov, čo bolo najviac zo všetkých družstiev a na druhej strane inkasovali najmenej, 30 gólov. Sedem z ôsmich pravidelne nastupujúcich hráčov bolo medzi 26 najproduktív­nejšími hráčmi ligy, pričom 2 boli v prvej desiatke. Žiarsky brankár bol v percentuálnej úspešnosti na druhom mieste avšak s jednoznačne najlepším priemerom gólov na zápas 1,49.

Po predkole play off, ktoré hrali tímy z piateho až dvanásteho miesta sa rozhodlo o štvrťfinálovom súperovi SPORT TRENDu. Prvý, jednoznačne víťazný zápas a dve vylúčenia súpera do konca stretnutia rozhodli o tom, že sa druhý zápas skontumoval v prospech žiarskeho tímu. V semifinále Žiarčania narazili na najprijateľnejšieho súpera z pohľadu vývoja súťaže. Hoci prvý zápas prehrali po samostatných nájazdoch 6:5, v druhom jednoznačne dominovali a vyhrali 7:1. Rozhodnutie a veľkú drámu priniesol tretí rozhodujúci zápas, keď žiarske družstvo rozhodlo o svojom víťazstve 1:0 až tri minúty pred koncom stretnutia. Týmto víťazstvom si tak vybojovali účasť v I. BBHBL. Po dohode finalistov sa vyvrcholenie súťaže odohralo na jeden víťazný zápas. Žiarčania v ňom nastúpili proti premožiteľovi zo základnej časti Berserker, ktorému však prehru v tomto dôležitom zápase oplatili a zvíťazili jednoznačným výsledkom 7:1. Žiarsky Hbk SPORT TREND sa tak mohol tešiť z tretieho ligového víťazstva vo svojej histórii.

Na záver treba poznamenať, že úspech žiarskeho tímu spočíval v jeho vyrovnanosti a pozitívnej, nekonfliktnej atmosfére vo vnútri družstva. Rozhodnutie zápasov neležalo len na pleciach niekoľkých individulít, ale takmer každý zápas vzal do rúk iný hráč. Efektívna útočná hra podporovaná veľmi dobrou defenzívou a výkonmi brankára Michalejeho, ktorý bol po ukončení celej súťaže v štatistikám na špici hodnotenia brankárov, boli základom dominantného postavenia v súťaži.

Zostava Hbk SPORT TREND v II. BBHBL: Michaleje J. – Kotyk J., Valko K., Darmo T., Šulek M., Mihálik S. – Hronec R., Uhrovič R., Valko T., Vallo M., Považanec M., Košta A.

Rasťo Uhrovič Zdroj: http://www.sporttrend.pum.sk/…I_bbhbl.html

hokejbal zhodnotenie
45
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM