Správy Samospráva

Sála, v ktorej sa zabával hádam každý Žiarčan: Estrádku čaká rekonštrukcia

Estrádna sála je dejiskom plesov, koncertov, oceňovaní a mnohých ďalších akcií. Mesto chce do nej i iných priestorov v MsKC investovať.

Ilustračný obrázok k článku Sála, v ktorej sa zabával hádam každý Žiarčan: Estrádku čaká rekonštrukcia

Parkety v estrádnej sále Mestského kultúrneho centra (MsKC) v Žiari nad Hronom, ktorá je dejiskom viacerých mestských podujatí, zrenovujú. Žiarski mestskí poslanci vo štvrtok na tento účel vyčlenili sumu 12.000 eur.

,,Tanečná sála už nevyhnutne potrebuje rekonštrukciu, ak nechceme dôjsť do štádia, že sa budú musieť vymieňať celé parkety. Myslím si, že tých akcií je tam také množstvo, že si táto sála zaslúži, aby bol povrch urobený a zabránili sme tomu, aby sa ešte viac zničil," podotkol v tejto súvislosti primátor Peter Antal.

Zároveň naznačil, že ešte tento rok by chceli v budove MsKC zrekonštruovať aj toalety. ,,Tam ešte nemáme celkový rozpočet, ale minimálne jedny toalety, myslím si, že tie na prízemí, sa budú tento rok renovovať," dodal Antal.

O potrebe zrenovovať podlahu estrádnej sály a toaliet hovorila na sklonku minulého roka aj riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová. Tiež informovala, že MsKC aktuálne rieši aj výmenu opôn v hlavnej sále a divadelnej sále, keďže sú po 30 rokoch už v zlom stave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM