Martin Károly Rôzne

Salamandra Resort nad B. Štiavnicou má nový vlek a parkovisko

Banská Štiavnica 8. novembra - Nový, 220-metrový vlek s kapacitou 700 osôb za hodinu pribudol tento rok v stredisku Salamandra Resort, ktoré otvorili iba vlani na kopcoch medzi Štiavnickými Baňami a Hodrušou. Návštevníci centra budú mať tento rok na

Ako TASR povedala Linda Benková z oddelenia marketingu prevádzkovateľa, s novým vlekom prichádza tento rok aj ponuka večerného lyžovania. „Pod dolnou stanicou sme navyše vybudovali nové parkovisko s kapacitou 300 miest,“ povedala TASR. Na hornej stanici pribudol aj ďalší bufet a nová je aj požičovňa lyží a snowboardov jednej svetovej značky, pre ktorú sa Salamandra Resort stalo testovacím strediskom.

Areál okrem toho ponúkne lyžiarom štvorsedačkovú lanovku Doppelmayr s bublinami s kapacitou 2400 osôb za hodinu a svah o dĺžke 1400 metrov. Zaujímavosťou je, že zdrojom vody pre zasnežovanie je v stredisku vodná nádrž, ktorá vznikla pri ťažobnej činnosti v neďalekých baniach. Dostatok snehu kapacitne pokryje moderná zasnežovacia technika v počte 23 kusov.

Čo sa týka cien, tie sa pri základných lístkoch zvýšili v priemere o jedno euro. Celodenný skipas pre dospelú osobu tak bude stáť do 20. decembra 13 eur, počas vianočných sviatkov 19 eur a po 6. januári 16 eur. Od 7. marca cena opäť klesne na 13 eur.

Sezónu v stredisku, ktoré je z hľadiska dostupnosti zaujímavé predovšetkým pre lyžiarov zo západného a južného Slovenska, ale aj Maďarska, by chceli otvoriť hneď, ako to podmienky dovolia. „Po 15. novembri, keď budeme po revíznych skúškach zariadení, sa môže prakticky začať lyžovať,“ konštatovala manažérka.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM