Martin Károly Kremnica

Šancu dostal už tretí náhradník

V kremnickom mestskom parlamente nastala už tretia zmena v radoch poslancov. Janu Brűnnovú nahradil Jaro Slašťan. Po Milanovi Kyselicovi a Martinovi Varhaňovskom je to už tretia poslankyňa, ktorá sa dobrovoľne vzdala poslaneckého mandátu.

Ilustračný obrázok k článku Šancu dostal už tretí náhradník
Foto: Martin Károly

Poslankňa Brűnnová sa podľa jej slov, poslaneckého mandátu vzdala zo zdravotných dôvodov. „Chcem sa Vám poďakovať za podporu, ktorú ste mi vo voľbách dali. Prepáčte, ale nemôžem toto poslanie ďalej vykonávať tak, ako by ste si zaslúžili,“ uviedla ex-poslankyňa v Kremnických novinách.

7. novembra 2011, ako prvý poslancov opustil Milan Kyselica. Dôvod neuviedol. 17. mája tohto roku ho nasledoval Martin Varhaňovský. „Dôvody prečo som sa predčasne vzdal mandátu sa ťažko vysvetľujú, ale tí ktorí ma poznáte viete, že som sa viac venoval aktivitám spojeným s funkciou poslanca, ktoré mnohokrát neboli pochopené a podporené a na to čo ma živí a na rodinu som mal času stále menej,“ uviedol vtedy na margo svojho odchodu.

Malana Kysleicu nahradil Malan Žabka, Varhaňovského vtedajší prednosta, Igor Kríž. Na miesto Jany Brűnnovej mal nastúpiť podľa výsledkov volieb Slavomír Janovský, mandát však neprijal. Druhý náhradník Jaroslav Slašťan, ktorý kandidoval za KDH, zložil poslanecký sľub na ostatnom zastupiteľstve, 6. novembra.

Som presvedčený, že Kremnica dnes potrebuje zjednotenú komunitu tak, ako nikdy predtým, aby dokázala riešiť sociálne ekonomické a sociálne výzvy, ktorým stojíme tvárou v tvár,“ uviedol nový poslanec pre žiar24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM