Martin Károly Kremnica

Sánkovanie na námestí je v tomto roku nebezpečné!

Kremnica 4. januára – Využitie jediného sánkárskeho námestia na Slovensku sa v tejto sezóne odporúča len na vlastnú zodpovednosť. Štefánikovo námestie je stále staveniskom. Deti sa môžu ľahko zraniť.

Štefánikovo námestie ako jediné poskytuje deťom zimnú zábavu. Okrem sánkovania pre najmenších je tu ale populárne tiež lyžovanie či snowboarding, ktorý sa dostáva do popredia najmä počas akcie „Big Air v meste“. Tá podľa našich informácií ale v tomto roku nebude.

Túto zimu je však kremnické námestie podľa slov hovorcu mesta Silvera Jurtinusa stále staveniskom. „Mesto preberie zrekonštruované námestie až v jarných mesiacoch – preto je sánkovanie túto zimu na kremnickom námestí na vlastnú zodpovednosť. Námestie ešte nie je dokončené, popri chodníkoch trčia káble pre budúce pouličné osvetlenie námestia a pre sánkujúce sa deti môžu byť nebezpečné. Mesto Kremnica preto prosí rodičov, aby túto zimu ešte svoje deti sánkovať sa na námestie nepúšťali,“ tvrdí Jurtinus.

Kremnické deti napriek tomu, sánkarské námestie využívajú. /pozrite si video nakrútené 2. januára/

Pozitívnou správou ale ostáva vyjadrenie hovorcu mesta, že v budúcej sezóne už bude všetko pripravené pre bezpečné spustenie jediného sánkarského námestia na Slovensku, pravdepodobne s umelým zasnežovaním.

**Jana Luptáková ** Foto a video: Peter Kováč http://peter-kovac.com/ http://vimeo.com/25982193

Sánkovanie na námestí je v tomto roku nebezpečné!
1
Galéria
sankovanie na nam
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM