Barbara Dallosová Od Vás

Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč

Čitatelia nás upozornili na chaos na známej križovatke pri Žiari nad Hronom. Ten nastáva, keď sa vodiči chcú napojiť na diaľnicu. Ako problematický skloňuje úsek aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč
Zdroj: Dnes24.sk

Takzvaná šášovská križovatka pri Žiari nad Hronom bola terčom kritiky vodičov už v minulosti. Dopravný uzol pri meste niektorí vodiči považujú za neprehľadný a chaotický. Križovatka funguje niekoľko rokov a pre mnohých Žiarčanov je každodennou cestou do práce.

Kto sa vlastne napája?

Teraz nás naši čitatelia upozornili na problém, s ktorým sa za volantom stretávajú cestou zo Žiaru pri napájaní sa na diaľnicu v smere do Zvolena. Keď vodič z pripájacieho pruhu vchádza na diaľnicu, dopravné značenie mu káže dať prednosť i autám, ktoré sa na cestu dostávajú z druhého pripájacieho pruhu smerom z Kremnice.

,,Na tú cestu sa pripájajú vodiči z dvoch smerov, smerom z Kremnice a smerom zo Žiaru. Ja keď idem zo Žiaru tak som vlastne druhý v poradí, ktorý sa pripája, takže musím striehnuť aj na toho, čo sa rúti za mnou od Kremnice. Kto je zvyknutý tadiaľ jazdiť, tak už vie, kedy zbystriť, ale kto nie, môže mať problém," vysvetľuje Žiarčan Peter (28), ktorý úsekom prechádza niekoľkokrát za týždeň.

,,Je to naozaj zle vyriešené a navyše, z pohľadu vodiča idúceho zo Žiaru do Zvolena dobre nevidno, kto je vlastne v hlavnom pruhu a kto v napájacom," pridáva sa Dana.

S úsekom má skúsenosti aj Kremničan Martin (39). Podľa neho môže byť križovatka pre tých, ktorí ju dôverne nepoznajú, vyslovene nebezpečná. ,,Už viackrát sa mi tu stalo, že keď spomalím práve pri tom výjazde a pozerám či sa niekto nerúti tým pripájacím pruhom, vodiči za mnou, ktorí križovatku nepoznajú, blikajú a trúbia. Preto je to nebezpečné práve pre tých, ktorí ten úsek nepoznajú a keď vidia pripájací pruh, rovno tam vbehnú," myslí si Martin.

Polícia: Nie je to nehodový úsek

Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej polícia o zlej povesti úseku vie, štatistika o ňom však ako o nebezpečnom nehovorí.

,,Vieme, že vodiči považujú napájanie v tomto úseku za problematické, ale z pohľadu nehodovosti tento úsek rizikový nie je. Neevidujeme na ňom veľký počet nehôd ani škodových udalostí," ubezpečila Faltániová.

Môže vás zaujímať:

TIP od vás: Nebezpečná žiarska križovatka stále straší vodičov i chodcov, bude sa hľadať riešenie?

Foto: Google street view

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM