Barbara Dallosová Rôzne Správy

Seniori boli zvyknutí, mladí sa sťažovali: Rozhlas v Žiari končí, nahradí ho novinka

Mestské oznamy znejúce ulicami Žiaru budú minulosťou. Radnica mestský rozhlas úplne zruší a obyvateľov bude informovať inak.

Ilustračný obrázok k článku Seniori boli zvyknutí, mladí sa sťažovali: Rozhlas v Žiari končí, nahradí ho novinka
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Ako pre Žiar24 potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, samospráva sa rozhodla úplne zrušiť mestský rozhlas. Ten bude fungovať ešte do konca marca tohto roka. Mesto vysvetľuje svoje rozhodnutie zlým technickým stavom zariadení ale aj tým, že rozhlas už väčšina miest zrušila dávno.

Mesto dostávalo sťažnosti

Podľa Baláža si je mesto vedomé toho, že istá skupina obyvateľov toto rozhodnutie prijme s nevôľou, pretože najmä staršia generácia je na takúto formu oznamov zvyknutá. ,,Na druhej strane, už niekoľko rokov monitorujeme vzrastajúci počet sťažností, predovšetkým od mladšej a strednej generácie, že ich rozhlas obťažuje. Pravidelne mávame avíza od mamičiek s deťmi, že pri hlásení rozhlasu sa im budia deti a vyrušuje ich to," priblížil.

Na odber SMS sa musia Žiarčania zaregistrovať

Žiarčanom bude v súvislosti so zrušením rozhlasu poskytnutá nová služba, a to informovanie prostredníctvom SMS správ. Mesto vyzýva obyvateľov, ktorí majú záujem dostávať novinky do mobilu, aby sa už teraz zaregistrovali na stránke mesta. Žiarčania majú pri prihlasovaní sa na odber tiež možnosť vybrať si oblasť informácií, ktoré ich zaujímajú.

Hoci rozhlas úplne končí, niektoré prenosové zariadenia v žiarskych uliciach zostávajú. ,,Musíme zachovať výstražný varovný systém pre prípad nejakej krízovej situácie, takže nie všetky amplióny sa budú demontovať. Samozrejme, na to nie je potrebná tak hustá sieť ampliónov, aká existuje teraz, ale časť z nich pre tieto účely zostane," dodáva Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM