Martin Károly Rôzne

Seniori s elánom: Súťažila aj 79-ročná babka

Seniori z Prochote dnes ukázali, že aj napriek svojmu vysokému veku zabojovať. Žiaci z Hornej Ždane pre nich pripravili športové ale aj vedomostné disciplíny. Pozrite si fotky.

Desiatka klientov Domova sociálnych služieb a Domova pre seniorov (DSS a DS) Jesienka v Prochote si dnes zmerala svoje sily vo viacerých športových disciplínach. Športový deň pre seniorov pripravili žiaci zo Základnej školy SNP v Hornej Ždani.

Podujatie je podľa riaditeľky zariadenia Kataríny Krajčiovej ďalším zo série akcií podporujúcich medzigeneračný dialóg. Zariadenie pre seniorov totiž sídli v spoločnej budove s materskou školou a tak sa obe generačné skupiny stretávajú každý mesiac pri spoločných aktivitách.

Ide o prvé takéto podujatie. V zmysle toho aktívneho roku starnutia seniorov sme ich chceli trochu zaktivizovať, aj keď to bolo náročné ich sem vytiahnuť v takomto počte,“ podotkla Krajčiová. Zo 16 klientov zariadenia sa nakoniec do hier aktívne zapojila desiatka z nich.

Na ôsmich stanovištiach čakali na seniorov športové, ale aj vedomostné disciplíny a úlohy zamerané na ich zručnosť. „Máme tu napríklad disciplínu zameranú na pamäť, prekážkovú dráhu cez ktorú musia súťažiaci navigovať žiačku, ale aj hádzanie na cieľ,“ vysvetlila deviatačka Monika.

Všetky úlohy si vymysleli žiačky samy, zároveň seniorov pri disciplínach aj sprevádzali. Ako odmenu pre všetkých zúčastnených si pripravili ďakovné listy. Niekoľko disciplín si vyskúšala aj 79-ročná Jozefa Tretiaková. Aj keď najprv sa jej veľmi súťažiť nechcelo, nakoniec sa jej celé podujatie páčilo.

žiar24/TASR

[color=#cc0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.126204_Pro­jekt-seniorov-a-deti-z-domova-zaujal-aj-Zeneve]Projekt seniorov a detí z domova zaujal aj Ženeve[/link]

prochot dss
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM