Barbara Dallosová Rôzne Správy

Sezóna na spadnutie: Nad otvorením kremnického kúpaliska visí otáznik

Obľúbené termálne kúpalisko sa na štart sezóny zatiaľ nechystá. Ešte nie je jasné, kto ho bude prevádzkovať.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na spadnutie: Nad otvorením kremnického kúpaliska visí otáznik
Zdroj: Dnes24.sk

Letné horúčavy odštartovali a slovenské kúpaliská začínajú otvárať svoje brány. Medzi prvými v regióne otvoril Vodný raj vo Vyhniach, žiarske plážové kúpalisko avizuje začiatok sezóny na 18. júna.

Obľúbeným miestom na letný oddych je i termálne kúpalisko Katarína v Kremnici. To však ešte s konkrétnym dátumom otvorenia nekalkuluje. Kúpalisko s kempom bolo v minulosti majetkom mesta, v posledných rokoch ho prevádzkuje eseročka MIDAT z Terchovej. Ako potvrdila hovorkyňa mesta Veronika Chrienová, spoločnosť pred časom ponúkla areál mestu Kremnica na predaj. ,,Mesto obdržalo ponuku na odkúpenie kúpaliska, ktorú neakceptovalo z dôvodu vysokých finančných nákladov," vysvetlila Chrienová.

Kúpalisko teda zostáva v rukách eseročky, tá ho má podľa spoločníkov v úmysle prenajať. ,,Ešte by malo dôjsť k podpísaniu zmluvy s nájomcom, ktorý si to chce vziať do prenájmu, ale predtým je ešte potrebné doriešiť niekoľko vecí. Ja si myslím, že ak dôjde k podpisu zmluvy, tak to nájomca tento rok stihne otvoriť," uviedol pre Žiar24 jeden z majiteľov Martin Olejár.

Skeptickejší je druhý konateľ spoločnosti Jozef Mičo. ,,Zatiaľ nie je nič nachystané a onedlho musí byť kúpalisko napustené na vzorky vody. Ja si myslím, že už nie je veľmi pravdepodobné, že sa to stihne," hovorí Mičo.

Naposledy kúpalisko Katarína vynechalo sezónu v lete 2014. Vtedy zostali jeho brány zatvorené kvôli technickým problémom s čerpadlom. Prevádzkovatelia investovali do jeho opravy a minulý i predminulý rok bolo kremnické kúpalisko opäť otvorené.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM