Barbara Dallosová Rôzne

Šikovná mamička Zuzana (32): Stačí jej bavlna a výplň z vankúša a vznikne TAKÁTO krása!

Mladá mamička z dedinky pri Žiari si našla pekné hobby. Pod rukami Zuzany Magulovej vznikajú z bavlny naozaj unikátne kúsky. Veď sa na to pozrite!

Ilustračný obrázok k článku Šikovná mamička Zuzana (32): Stačí jej bavlna a výplň z vankúša a vznikne TAKÁTO krása!
Zdroj: Dnes24.sk

Mamička tri a pol ročnej dcérky Zuzana z Dolnej Trnávky si k ručným prácam našla cestu práve na materskej. Chýry o jej krásnych výrobkoch sa rýchlo rozkríkli. Pohľad na tieto výtvory ukazuje, že háčkované už dávno nemusia byť iba dečky.

Od vianočných odzdôb k mimoňom

Keď je Zuzana v tvorivom švungu, vznikajú háčkované hračky, vianočné ozdoby, veľkonočné vajíčka, ale i sukničky, svetríky či čiapky. Teraz sa mladá mamina chystá na vytvorenie deky a občas sa vraj pustí i do kvetinového venčeka či patchworkových oz­dôb.

,,Pri háčkovaní väčšinou pracujem so 100% bavlnou alebo zmesou bavlny a polyesteru. Hračky vypĺňam dutým vláknom, teda v podstate výplňou z vankúša. Doležité je, hlavne pri hračkách, aby sa to dalo prať," hovorí o materiáloch mladá mamička.

Nejde pritom vždy len o drobnosti na parapetu. Obvykle mávajú hračky zo Zuzaninej dielne 10 – 15 centimetrov, zatiaľ najväčšia háčkovaná bábka ,,vyrástla" až do veľkosti 38 centimetrov. Okrem klasických motívov nájdeme medzi výrobkami tvorivej maminy napríklad i populárne žlté rozprávkové postavičky – mimoňov.

Šikovné ruky po starej mame

,,Spolu so sesternicami nás ako malé cez prazdniny naša stará mama z dlhej chvíle učila ručné práce, ako to je na dedine zvykom. Ako tínedžerku ma to prestalo baviť, ale keď som zostala doma na materskej a akosi som sa „začala nudiť“, hľadala som niečo na vyplnenie voľných chvíľ. Tak som oprášila vedomosti a najviac ma baví háčkovanie," hovorí Zuzana o staronovom koníčku, ktorému sa intenzívne venuje približne tri roky.

Ako sama hovorí, hračkám, ktoré si v jej okolí získali mimoriadnu obľubu, sa pritom venuje len pár mesiacov. ,,K tým ma v podstate priviedla moja bývalá kolegyňa. Ona sa im venuje trochu dlhšie a keďže každá zmena je u mňa vítaná tak som skúsila a zapáčilo sa mi to," vysvetľuje.

Malá pomocníčka a zamotané klbko

O dcérke Sofii hovorí Zuzana s úsmevom ako o čertíkovi. ,,Tej by sa vždy všetko čo háčkujem zišlo a súrne také potrebuje. Keď by som mala uháčkovať všetko čo by „potrebovala“, už by sme to nemali kam dávať," smeje sa.

Malé čertíča by sa ale od šikovnej maminy z vlastnej iniciatívy rado niečo priučilo. ,,Snažila sa minulý rok aj ona začať háčkovať, ale potom som to klbko asi hodinu rozmotávala, tak sme sa dohodli, že keď bude vačšia, tak ju to naučím," hovorí na záver trpezlivá mamina.

Diela šikovnej mamičky zo Dolnej Trnávky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Neverili by ste, čo všetko sa dá uháčkovať
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM