Jakub Tílesch Iné športy

Skejtpark je už otvorený

Začiatkom prázdnin sprístupnilo mesto skejterom novovybudovaný skejtpark, ktorý sa nachádza v areáli Základnej školy na Jilemnického ulici. Prevádzkovateľom skejtbordového ihriska, ktoré má rozlohu 36 x 30 metrov, je spomínaná základná škola. Od m

Vyasfaltované športovisko malo od začiatku svojich nepriateľov – obyvateľov, ktorí bývajú v blízkosti „Štvorky". Tí sa obávali najmä prílišného hluku, ktorý by skejteri mohli spôsobiť. Práve kvôli tomu mesto zaplatilo v tejto časti meranie hluku, a rovnako aj posudok odbornej firmy. Jedným z rozhodnutí vybudovať v meste skejtpark bola aj petičná akcia mladých skejterov, ktorým svojím podpisom vyjadrilo podporu takmer 1400 občanov.

Niektorým skejterom sa nepáči, že v športovisku chýba U-rampa. Tú však v projekte sketjparku vylúčili už na začiatku práve kvôli nadmernému hluku, ktorý by jej užívanie spôsobilo. I keď v areáli ihriska je prísny zákaz fajčenia či odhadzovania odpadkov, už pár dní po jeho otvorení bolo priamo pri skejtparku množstvo plastových a sklenených fliaš, rozhádzaného papiera či ohorkov z cigariet. „Podľa mňa by priestor skejtparku mal byť ohradený rovnako, ako sú aj detské ihriská. A tiež by sem mali častejšie chodiť mestskí policajti na kontrolu. Veď nie je možné, aby to tu iba pár dní po otvorení vyzeralo ako smetisko a to nehovorím o tom, že nové prekážky pre skejterov sú už postriekané sprejmi," netají rozhorčenie jeden z obyvateľov susediaceho bytového domu, ktorý na ihrisko chodí spolu so svojim deťmi. Ako nám povedal hovorca mesta Martin Baláž, i keď sa s oplotením zatiaľ nepočíta, v areáli športoviska budú umiestnené smetné koše. „Sme vďační Nadácii ZSNP a Slovalco, ktorá nám na skejtpark poskytla financie. Z nich sme však zafinancovali vyasfaltovanie ihriska a nové skejtové prvky. Ak však občania uvidia niekoho, ako robí v okolí skejtparku neporiadok, či akokoľvek inak porušuje prevádzkový poriadok, alebo sa v areáli zdržuje po otváracích hodinách, okamžite nech volajú mestskú políciu. Určite sem však mestskí policajti budú chodiť aj častejšie hliadkovať," zdôraznil hovorca Martin Baláž.

Zdroj: www.ziar.sk Foto: www.ziar.sk

**Súvisiace články: Mesto postaví skejtpark [link]http://www­.ziar24.sk/new­s.php?extend.29039­.141[/link]

Spor o skejtpark sa presunul aj na facebook [link]http://www­.ziar24.sk/new­s.php?extend.45925­.141[/link]

Za tri hodiny 1200 podpisov “ZA SKEJTPARK“ [link]http://www­.ziar24.sk/new­s.php?extend.46927­.141[/link]

Skejtpark sa bude stavať [link]http://www­.ziar24.sk/new­s.php?extend.47404­.141[/link] **

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM