Martin Károly Rôzne

Sklené Teplice chcú stavať byty. Je tu však podmienka...

V minulom roku sa v žiarskom okrese postavilo len 26 bytov. Sklené Teplice chcú nelichotivú bilanciu ešte v tomto roku zlepšiť. V obci môže pribudnúť 23 nájomných bytov.

Ilustračný obrázok k článku Sklené Teplice chcú stavať byty. Je tu však podmienka...
Zdroj: TASR

Obec Sklené Teplice chce výstavbu domu s 23 nájomnými bytmi začať ešte tento rok. Podmienkou je však dostatočný záujem o byty zo strany obyvateľov. Ak by sa prihlásilo dosť záujemcov, pomohlo by to zlepšiť okresnú bilanciu. Viac TU: V Žiari sa za rok postavilo len 26 bytov, tu sú podrobnosti

Prvýkrát to nevyšlo

Obec počítala s výstavbou bytového domu už v roku 2009. Zámer sa však neuskutočnil z viacerých dôvodov. „Bolo to preto, že sa zmenili podmienky získania finančných prostriedkov zo Štátneho fondu rozvoju bývania SR, keď sa začali do podlahovej plochy bytu započítavať aj balkóny. Preto muselo dôjsť k prepracovaniu projektu. Zavážila aj kríza, investor mal problémy a nemal peniaze na to, aby mohol prefinancovať celú stavbu,“ uviedol starosta obce Sklené Teplice Ľubomír Meliš.

Všetko závisí od záujmu

Podľa starostu obec momentálne zisťuje medzi obyvateľmi záujem o byty. Písomné žiadosti o pridelenie bytu môžu záujemcovia nielen zo Sklených Teplíc, ale i okolitých miest a obcí zasielať na obecný úrad do 15. marca. „Záujem sme písomne preverovali aj v roku 2009. Vtedy sa nám prihlásilo desať záujemcov. Na začatie výstavby bytovky však potrebujeme viac žiadostí o pridelenie bytu,“ doplnil Meliš.

Obec má už vytypovaného aj potenciálneho investora. Starosta predpokladá, že náklady na výstavbu plánovanú v časti Láne prevýšia jeden milión eur. V bytovke by mali byť garsónky a jedno-, dvoj- a trojizbové byty.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM