Martin Károly Kultúra

SKLENÉ TEPLICE: V novom kultúrnom parku budú tento rok prvé podujatia

Obyvatelia a návštevníci Sklených Teplíc si už tento rok budú môcť vychutnať kultúrne podujatia na novom mieste. Obci sa totiž v minulom roku podarilo vďaka eurofondom vybudovať kultúrny park. V centre obce tak vznikol priestor, ktorý sa dá využívať

Išlo vlastne o úpravu verejného priestranstva obce Sklené Teplice,“ podotkol starosta Ľubomír Meliš s tým, že tu chýbalo verejné priestranstvo, ktoré by slúžilo na takéto účely. V obci sa síce nachádza kúpeľný park, ten je však vo vlastníctve liečebných termálnych kúpeľov. Navyše ani v ňom sa podľa starostu nenachádza priestranstvo vhodné na kultúrne podujatia a väčšie zhromaždenia ľudí.

Celkové náklady na stavbu predstavovali podľa Meliša približne 680.000 eur. V kultúrnom parku sa nachádza pódium, hľadisko, peniaze však išli aj na mobiliár, spevnené plochy a chodníky, vysadenie zelene, rekonštrukciu sociálnych zariadení a skladových priestorov, vybudovanie parkovacích miest a na oplotenie. Už v najbližších mesiacoch by mala byť stavba oficiálne skolaudovaná a aj otvorená.

Aj keď nebolo vybudovanie parku v súčasnosti pre obec prioritou, starosta je rád, že sa Skleným Tepliciam podarilo úspešne výzvu využiť. „Samozrejme, že to chýbalo, ale nebola to tá najpotrebnejšia vec, ale bohužiaľ tie výzvy sú také, aké sú, aké boli, takže sme sa ju snažili využiť,“ podotkol.

„//Hoci máme 450 obyvateľov, môžeme ako obec čerpať len z regionálneho operačného programu, čiže sme nemohli čerpať ako iné dediny z programu rozvoja vidieka,[/i]“ dodal s tým, že obec by potrebovala prioritne rekonštruovať miestne komunikácie a chodníky či kanalizáciu.

Zdroj: TASR Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM