Rôzne Správy

Skočte cez gagy aj do múzea: Výstava karikatúr od pätice umelkýň

Múzeum mincí a medailí výstavou karikatúr prispeje ku gagom výstavou karikatúr. Ich autorkami sú ženy z rôznych krajín.

Ilustračný obrázok k článku Skočte cez gagy aj do múzea: Výstava karikatúr od pätice umelkýň
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Do bohatej ponuky programu 39. ročníka európskeho Festivalu humoru a satiry Kremnické gagy 2019, ktorý sa bude konať 23. až 25. augusta, prispeje kremnické Múzeum mincí a medailí výstavou karikatúr.

,,Výstava predstavuje kolekciu kresieb od jednej slovenskej a štyroch zahraničných autoriek, ktoré sú nominované na festivalové ocenenie Zlatý gunár v kategórii karikatúry a iné recesistické výtvarné diela," priblížila Miriam Kostrianová, odborný referent propagácie múzea.

Vystavujúce autorky nominované na festivalové ocenenie Zlatý gunár sú Cristina Sampaio z Portugalska, Dokhshid Ghodratipour z Iránu, Elodie Maréchal z Francúzska, Ivana Valocká z Česká republiky a Slovenka Daniela Zacharová-Jarunková.

Vernisáž výstavy sa uskutoční za prítomnosti pozvaných autorov a hostí v prvý deň festivalu, a to v piatok 23. augusta o 14.30 h. Súčasťou vernisáže bude tiež dražba čistého papiera s dodatočným kreslením.

,,Verejnosti bude výstava sprístupnená už od 21. augusta a potrvá do 22. septembra 2019 ako zvolávanie a dozvuky jedinečného festivalu," podotkla Kostrianová.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM