Rôzne

Školu v Banskoštiavnickom okrese zatvorili: Traja žiaci pozitívni na COVID-19!

Postupne pribúdajú opatrenia v rôznych zariadeniach. Najnovšie uzavreli pre koronavírus Základnú školu s materskou školou v Štiavnických Baniach.

Ilustračný obrázok k článku Školu v Banskoštiavnickom okrese zatvorili: Traja žiaci pozitívni na COVID-19!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Základná škola s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach v okrese Banská Štiavnica je od štvrtka uzatvorená z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19. Ako potvrdil riaditeľ školy Pavel Michal, pozitívne testovaní boli traja žiaci.

Škola aj škôlka v Štiavnických Baniach bude vyučovať dištančnou formou podľa aktuálneho predpokladu do 16. októbra. Podľa Michala sa pre tento krok rozhodli po diskusii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva z preventívnych dôvodov v snahe zamedziť ďalšiemu šíreniu ochorenia.

Žiaci by sa podľa riaditeľa mali v nasledujúcich dňoch zdržiavať najmä v domácom prostredí a nenavštevovať verejné priestory. Vyučovanie dištančnou formou je povinné a bude prebiehať prostredníctvom aplikácie Zoom, čo podľa riaditeľa po skúsenostiach z prvej vlny pandémie nového koronavírusu počas jarných mesiacov nezníži kvalitu vzdelávania.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM