Tlačové správy

Školy využívajú možnosť navštíviť priestory TUBAPACKu

Keďže spôsob, akým sa vyrábajú tuby, je pre deti zaujímavý, spoločnosť TUBAPACK je otvorená návštevám tried základných škôl. Na jar absolvuje exkurziu až osem tried žiarskych základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Školy využívajú možnosť navštíviť priestory TUBAPACKu
8
Galéria
Zdroj: Tubapack a.s.

V čase našej návštevy navštívili spoločnosť víťazi súťaže STAŇ SA TVORCOM – navrhni a postav dominantu Žiaru nad Hronom – 7. A trieda Základnej školy na Ulici Dr. Janského, ktorí z túb vytvorili nádherný erb mesta Žiar nad Hronom. „Žiakom ukážeme výrobné priestory, a teda linky, na ktorých sa vyrábajú hliníkové a laminátové tuby, ďalej si budú môcť pozrieť sklady hotovej výroby, ale aj sklady vstupných materiálov. Uvidia aj to, ako sa robí potlač tuby, v laboratóriu si budú môcť tubu otestovať, ale uvidia aj naše administratívne priestory,“ hovorí na úvod riaditeľ spoločnosti TUBAPACK Richard Pittner, ktorý žiakov v priestoroch spoločnosti aj privítal.

Siedmaci sa v krátkosti dozvedeli niečo o histórii spoločnosti, zasúťažili si, za čo dostali i odmenu. Následne sa v skupinkách presunuli do výrobných priestorov spoločnosti v sprievode zodpovedného pracovníka, ktorý im počas exkurzie vysvetľoval postupy pri výrobe či už laminátových, alebo hliníkových túb. Sprievodcu im robil aj veselý maskot Tubáčik.

Žiakov najviac zaujímal samotný proces výroby, a teda výroba tuby na linke. „Pri vytváraní erbu v tvorivej súťaži si nevedeli predstaviť, čo všetko obnáša výroba tuby,“ hovorí triedna učiteľka 7.A Zuzana Juráková a dodáva, že práve to bolo pre jej žiakov najväčším prekvapením počas exkurzie. Slová triednej učiteľky potvrdzuje aj siedmak Šimon: „Páčilo sa nám všetko, napríklad testovanie hotovej tuby v laboratóriu, ale asi najviac samotná výrobná linka, sme radi, že sme tu mohli byť.

Žiarske deti na exkurzii v TUBAPACKu
8
Galéria
Zdroj: Tubapack a.s.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Tubapack a.s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM