Barbara Dallosová Od Vás Od Vás

Slávka šla na Pod Vrškoch venčiť psa a keď to zbadala, prišlo jej zle... Čo na to radní? FOTO

Obyvateľka žiarskeho sídliska zostala po prechádzke so psom nepríjemne prekvapená. Pozrite, čo všetko sa tu našlo. Vraj by sem nepustila ani svojho psa, nie to ešte deti. Čo na to radnica?

Ilustračný obrázok k článku Slávka šla na Pod Vrškoch venčiť psa a keď to zbadala, prišlo jej zle... Čo na to radní? FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Tip do redakcie nám poslala obyvateľka sídliska Pod Vršky. Slavomíra býva na ulici Pod Donátom, pri prechádzke so psom ju za denného svetla prekvapil stav časti medziblokových priestorov. Ide o spoločný dvor obyvateľov ulíc Martina Benku, Pod Donátom a A. Štefanku.

Rozbité fľaše medzi preliezačkami

,,Niekedy cez ten dvor len prechádzam keď idem so psom na lúku pod Prior. Asi vždy je nejaký neporiadok na sídlisku ale toľko špakov čo je tu, to som asi nikde nevidela. A fľaše od alkoholu porozbíjané, všade sklo, veď tu ani toho psa by som nepustila, nie ešte deti sa hrať," opisuje svoj zážitok Slávka.

Pri prechádzke naša čitateľka narazila okrem množstva ohorkov a niekoľkých rozbitých sklenených fliaš od alkoholu aj zvyšky jedla, cigaretové škatuľky či dokonca kusy oblečenia. ,,Pri kotolni na tých lavičkách vraj vysedáva nejaká mládež alebo čo sú to po večeroch, ale ten neporiadok je po celom dvore, tak už neviem," dodala.

Vedľajší medziblokový priestor, kde je osadené i multifunkčné ihrisko, je podľa jej slov v neporovnateľne lepšom stave a v lete je plne využívané deťmi z okolitých panelákov.

Upratujú aktivační pracovníci

Ako vysvetlil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, o čistotu medziblokových priestorov sa starajú aktivační pracovníci. ,,Frekvencia samozrejme závisí od toho, koľko aktivačných pracovníkov má práve mesto k dispozícii, ale dá sa povedať, že upratovanie sa vykonáva pravidelne. Samozrejme, môže sa stať, že tam niekoľko dní neboli a že sa tam nakumuloval odpad," uviedol Baláž.

Ako však ubezpečil, prípad na ktorý upozornila naša čitateľka berie mesto ako podnet a jeho riešeniu sa bude venovať. ,,Túto lokalitu samozrejme skontrolujeme a budeme ju monitorovať, či sa tam nezdržiavajú osoby ktoré tam zanechávajú tento neporiadok," do­dal.

Foto: ilustračné

Nepekný pohľad na jeden zo sídliskových dvorov: Rozbité sklo, ohorky, odpadky
14
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM