Martin Károly Rôzne

Sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné, hrozí poľadovica

Slovenská správa ciest (SSC) informuje, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký.

V tejto súvislosti zároveň upozorňuje na možnosť vzniku poľadovice, ktorá sa môže vytvárať pri súčasných nízkych teplotách.
Zjazdné sú podľa internetovej stránky SSC aj cesty I., II. a III. triedy. Na východnom Slovensku je povrch vozoviek prevažne suchý, na ostatnom území vlhký až mokrý a vo vyšších polohách pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu od 1 do 3 cm.
Pokiaľ ide o horské priechody (HP), tie sú podľa SSC všetky zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 2 cm, okrem HP Pezinská Baba, Havran, Soroška, Zbojská, Branisko, Ďurďošík, Príslop, Makov a Dargov, ktorých povrch je vlhký až mokrý.
SSC zároveň pripomína uzávierku cesty I/65 – Hronský Beňadik: Olichov – Hronský Beňadik, ku ktorej došlo z dôvodu výstavby rýchlostnej cesty R1 – III. úsek Beladice – Tekovské Nemce. Uzatvorený bude podľa SSC len pravý jazdný pás od Nitry smer na Žarnovicu v km 34,605 po km 38,550. Obchádzka bude presmerovaná cez dediny Čaradice, Tekovské Nemce a Hronský Beňadik.

Zdroj: TASR /21:20 hod/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM