Barbara Dallosová Futbal Šport

Slovensko bude hostiť ME hráčov do 19 rokov: Dejiskom je aj Žiar!

Dobré futbalové správy pre Žiar. Dejiskom prestížneho európskeho šampionátu mladých hráčov bude aj trávnik v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Slovensko bude hostiť ME hráčov do 19 rokov: Dejiskom je aj Žiar!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

UEFA schválila dejiská mládežníckych kontinentálnych šampionátov na nasledujúce roky a to je dobrou správou aj pre Slovensko. Práve u nás totiž o titul európskeho šampióna v roku 2022 zabojujú elitné výbery futbalistov do 19 rokov. Informuje o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Podľa informácií SFZ sa počas šampionátu v našej krajine predstaví osmička najlepších európskych tímov, pričom náš tím bude mať zabezpečenú účasť automaticky a hrať sa bude v dvoch skupinách po štyroch účastníkov.

Centrom diania bude aj naše mesto. Jedna skupina bude lokalizovaná v Trnave a v Senci, druhá práve v Žiari nad Hronom a tiež vo Zvolene.

„Sme radi, že nám UEFA podujatie pridelila. Našou ambíciou je posúvať sa stále ďalej pri organizácii mládežníckych šampionátov a opäť chceme hostiť EURO do 21 rokov,“ cituje web riaditeľa medzinárodného a organizačného úseku SFZ Petra Palenčíka.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM