Barbara Dallosová Samospráva

Slušná túra kvôli voľbám: V tejto dedine niektorí zdolajú aj 5 kilometrov!

Hodina tam, hodina naspäť. To je volebná bilancia niektorých voličov v našom obvode. Samozrejme, že mnohí využijú auto, či zriedkavý autobusový spoj.

Ilustračný obrázok k článku Slušná túra kvôli voľbám: V tejto dedine niektorí zdolajú aj 5 kilometrov!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj zo vzdialenejších obcí

Volebná miestnosť piateho novobanského okrsku sa už tradične nachádza v Hájenke v mestskej časti Bukovina. ,,Volia tu ľudia z Bukoviny, Starej Huty a Vojšína, z lehotskej časti," vysvetľuje predseda miestnej volebnej komisie Juraj Kološta. Tie sú pritom na prechádzku dosť vzdialené. Stará Huta sa nachádza od Bukoviny približne dva kilometre a Vojšín 2,5 kilometra.

Urna príde za nimi

Problémy majú podľa Kološtu najmä voliči, ktorí nemajú auto. ,,Spoje sa zrušili a hlavne v sobotu a nedeľu je ich málo. Preto chodia najmä vlastnými autami," dodal s tým, že to má podľa jeho názoru vplyv aj na celkovú účasť na voľbách. Už tradične je v tomto okrsku záujem aj o voľbu do prenosnej urny. Ide väčšinou o starších a chorých ľudí.

Niektorých diaľka neodradí

V Bukovine prichádzajú ľudia voliť od rána, väčšinou však podľa Kološtu chodia v popoludňajších hodinách alebo vtedy, keď idú spoje. Jednou z tých, ktorí využili svoje volebné právo a odovzdali svoj hlas v dnešných voľbách v Hájenke, je aj Eva Kašubová z Chotára. ,,Snažím sa vždy, keď sa mi dá, ísť voliť. Je to dôležité, pretože vieme si aj my ovplyvniť to, čo bude do budúcna."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM