Barbara Dallosová Správy

Smerové tabule sa stali aj témou predvolebného boja: Historické mesto stále neoznačené, čo na to diaľničiari?

Ak sa nie tunajší vodič vyberie smerom na Martin, ani nemusí vedieť, že šiel okolo Kremnice. O tej totiž nie je na tabuliach označujúcich smer na Martin ani zmienka. Tabule sa stali aj témou pred voľbami. Pýtali sme sa teda kompetentných...

Ilustračný obrázok k článku Smerové tabule sa stali aj témou predvolebného boja: Historické mesto stále neoznačené, čo na to diaľničiari?
Zdroj: Dnes24.sk

Na dopravných tabuliach označujúcich smer spravidla vidíme názvy jedného či viacerých väčších či významnejších miest, ktoré po trase ležia. Tabuľa v Šášovskom Podhradí upriamuje pozornosť len na Martin. O tom, že vodič je len pár kilometrov pred historickou Kremnicou, táto tabuľa neinformuje. Upozormili na to aj viecerí kandidáti na post kremnického primátora. Podľa niektorých to je dokonca dôvod, prečo do mesta chodí pomerne malé množstvo turistov.

Pozrite si predvolebnú debatu s odstupom, v našej videogalérii.

Pýtali sme sa teda zodpovedných. Podľa Evy Žgravčákovej z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na Kremnicu síce neupriamujú veľkoplošné tabule, do pozornosti ju však dáva iné značenie. ,,Kultúrny a turistický cieľ Kremnica je vyznačený dopravnými značkami IS11 – Návesť pred kultúrnym a turistickým cieľom pred samotnou križovatkou a to zo smeru od Nitry a aj zo smeru od Banskej Bystrice. V križovatke sú osadené aj smerové tabule (hnedo-bielej farby), ktoré navigujú vodičov k tomuto cieľu," hovorí Žgravčáková o značení týkajúcom sa Kremnice.

Ako pokračovala hovorkyňa diaľničiarov, to, že by Kremnica mala pribudnúť aj na veľkoplošné tabule, nevylučujú. ,,Doplnenie cieľu Kremnica do veľkoplošných portálových dopravných značiek je v procese riešenia," dodala.

Foto: google street view

V kremnickom predvolebnom ringu bolo poriadne horúco
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM