Barbara Dallosová Správy

Smutné ZÁBERY z bývalých jasieľ: Žiarsky strašiak je opäť na pretrase

Chátrajúci objekt je útočiskom pre bezdomovcov, neraz v ňom horelo a panorámu mesta rozhodne neskrášľuje. Mesto hovorí o krokoch, ktoré plánuje urobiť.

Ilustračný obrázok k článku Smutné ZÁBERY z bývalých jasieľ: Žiarsky strašiak je opäť na pretrase
6
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Jasle už na Ul. Cyrila a Metoda nesídlia roky, nefunkčný objekt však stále stojí. Budova v zlom technickom stave je dlhodobo tŕňom v oku Žiarčanov i mestskej samosprávy. Tá má však zviazané ruky. Objekt je totiž majetkom súkromníka.

Hrozný pohľad

Naposledy téma budovy bývalých jaslieľ ožila po januárovom požiari. V areáli podľa mesta nehorelo po prvý raz, opakovane sa v nej totiž zdržiavajú bezdomovci. O tom svedčia aj zábery, ktoré nájdete v našej fotogalérii.

Múry objektu sú už na pohľad poškodené, budova nemá okná ani dvere a časť priestranstva pred ňou pokrýva koberec z veľkého množstva plastových fliaš a odpadkov.

Majiteľ na stretnutie neprišiel

Mesto sa pred časom dohodlo s majiteľom aspoň na oplotení areálu, ktoré vtedy síce zrealizoval, dnes už ale nie je funkčné a dnu sa dostane prakticky ktokoľvek. Radnica preto s majiteľom zabezpečila osobné stretnutie, ktoré malo prebehnúť v piatok (21.2.).

Ako pre Dnes24 potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, majiteľ objektu sa v dohodnutom termíne nedostavil, poslal však projektanta.

,,Z nášho pohľadu stretnutie nesplnilo účel. Projektant informoval o zámere, pričom predstavil niekoľko rokov staré projekty. Nie sme presvedčení, že sa takto situácia naozaj pohne," uviedol Baláž. Podľa jeho slov objekt mesto nielen špatí, ale môže byť aj nebezpečný.

Mohli by to byť byty

Ako avizoval Baláž, mesto sa obráti na príslušný úrad so žiadosťou o štátny stavebný dohľad. Radnica tiež vyjadrila snahu ďalej hľadať spôsob, ako vlastníka posunúť k tomu, aby s objektom niečo urobil.

,,Objavil sa záujem spraviť na tomto mieste napríklad byty či využiť ho inak. Ak by o objekt prejavil záujem súkromník s takýmto zámerom a majiteľ by bol ochotný ho predať, určite by sme rozhodnutie podporili," dodáva vedúci primátorskej kancelárie.

Redakcia Dnes24 sa snaží spojiť s majiteľom objektu. Článok budeme o jeho stanovisko aktualizovať.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM