Martin Károly Rôzne

Smutné zábery zo Žiaru: Ľudia pália sviečky, čierna vlajka na úrade

Žiar sa po utorku ponoril do smútku. V aute, ktoré vybuchlo blízklo žiarskeho centra sedel mladý právnik a žiarsky poslanec, Marek Rakovský. Na mieste nešťastia pália Žiarčania sviečky. Posledná rozlúčka s obeťou šokujúceho výbuchu sa uskutoční v pondelok 8. júla.

Ilustračný obrázok k článku Smutné zábery zo Žiaru: Ľudia pália sviečky, čierna vlajka na úrade
Foto: Martin Károly

Na mieste úkladnej vraždy Mareka Rakovského (†29), bezprostredne po udalosti, ktorá otriasla mestom, pribúdajú sviečky a kvety.„Ľudia sa tu stále pristavujú, zapália sviečku a chvíľu ticho stoja,“ hovorí Viera (52) zo Žiaru. Ani ona sa nevie spamätať so smrti mladého právnika. „Kam ten svet speje, ľudia si už nevážia ani ľudský život!,“ zamýšľa sa ďalej.

Nad mestským úradom veje čierna zástava, vo vstupnej hale je umiestnená kondolenčná listina aj s fokou Mareka. „Smútočné kondolencie môžete vyjadriť písomne na pietnom mieste, ktoré sme vytvorili na prízemí mestského úradu,“ oznamuje mesto prostredníctvom svojho webu.

Posledná rozlúčka so zosnulým Marekom Rakovským, bude v pondelok 8.7.2013 o 14­.30 hod. na Cintoríne v Žiari nad Hronom.

Viac o úkladnej vražde sa dočítate TU: Tragický výbuch auta v Žiari: Policajti explóziu vyšetrujú ako úkladnú vraždu!

Žiarčania smútia za Marekom
3
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM