Barbara Dallosová Rôzne Správy

Sneží ako o dušu: 3 TIPY pre Žiarčanov, ako využiť nádielku

Na naše končiny padá poriadna snehová perina. Neskrývajte sa pred chladným počasím, práve naopak. Vytrieskajte z neho, čo sa dá! Máme pár nápadov.

Ilustračný obrázok k článku Sneží ako o dušu: 3 TIPY pre Žiarčanov, ako využiť nádielku
Zdroj: TASR

Sánkovačka v historickom centre

V neďalekej Kremnici je do kopca prakticky všetko, výnimkou teda nie je ani Štefánikovo námestie. Kremničania sú tak už roky zvyknutí na sánkovačku v centre, ktorá sa vyznačuje špeciálnou atmosférou. Pištiace deti si tu užívajú zimné radovánky spúšťajúc sa zo svahu lemovaného meštianskymi domami.

Ak sa vám ale predsa nechce za obľúbenou zimnou zábavou cestovať, sánkovať sa je kde i v Žiari. Vychyteným flekom je napríklad takzvaný priorový kopec, z ktorého majú sánkari niekoľko desiatok metrov dlhý dojazd na priľahlej lúke.

Na lyže aj po práci

Prázdniny sú preč, dovolenky dočerpané, ak vás to ale láka na lyže či snowboard, do víkendu čakať nemusíte. Stredisko Skalka arena ponúka i večerné lyžovanie, čo umožní milovníkom zimného športu vyblázniť sa na svahu aj cez týždeň po práci. Pridanou hodnotou je večerný pokoj na vysvietenej zjazdovke.

Dajte dokopy hokejový tím

Ak nefandíte zamrznutým jazerám a máte pod nohami radšej istejší ľad, máme pre vás skvelý tip. Hoci Žiar je túto zimu ešte bez klziska, v neďalekom stredisku Salamandra resort je plocha pre korčuliarov a hokejistov priamo pod svahom.

Na klzisku o rozmeroch 38 × 18 metrov s umelým chladením si môžete nielen zakorčuľovať, ale aj prebudiť športového ducha. Dajte dokopy hokejové tímy a vychutnajte si duel. Môžete prísť aj nepripravení, korčule aj dresy vám požičajú aj priamo na mieste.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM