Martin Károly Krimi

Šokujúca spoveď Nikolety V.!

Nikoleta V. z Kremnice, ktorá v júli tohto roku kuchynským nožom prebodla svojho 37-ročného otčima sa rozhodla o prípade hovoriť. "Nebolo to kvôli tomu, že ma nechcel pustiť von," tvrdí teraz už 16 ročná tínedžerka. Otčima musela aj v osudn

Pozerali sme spolu televízor,“ začína s rozprávaním Nikoleta z Kremnice /16/, obvinená z vraždy svojho otčima Vladimíra. „Nahol sa ku mne a pohladkal ma, povedal, že som dobré dievčatko. Potom sa ma opýtal, či by som mu to nespravila rukou,“ pokračuje Nikoleta. Tínedžerka z Kremnice mala podľa jej slov otčima rada, ale jeho sexuálnym nárokom sa nechcela podvoliť. „Chytil ma za vlasy a musela som spraviť to čo chcel,“ dodáva Nikoleta. Podľa našich informácií, jej slová potvrdzuje aj zápisnica po obhliadke činu. „V ľavej ruke sa u nebohého našli vlasy,… v oblasti brucha, stopy po výtoku ejakulátu.

Vyšetrovateľ pôvodne obvinil Nikoletu zo zabitia. Koncom novembra vyšetrovateľ prekvalifikoval zabitie na obzvlášť závažný zločin vraždy. „Obvinená je stíhaná na slobode,“ spresnila pre Žiar24 Petra Vašková, banskobystrická krajská policajná hovorkyňa. Spodná hranica trestu sa tak pre Nikoletu posunula z 10 na 20 ročný pobyt za mrežami. Mladistvým sa trest skracuje na polovicu. O vyjadrenie sme požiadali aj krajskú prokuratúru. "Konanie obvinenej Nikolety V. bolo prekvalifikované zo zločinu zabitia na obzvlášť závažný zločin vraždy, pretože to odôvodňovala dôkazná situácia po vykonanom znaleckom skúmaní,“ tvrdí hovorca krajskej prokuratúry Ivan Vozár.

Nové svetlo do prípadu ale vnáša aj Dušan Dobiš, obhajca obvinenej, ktorý s prekvalifikovaním zabitia na vraždu nesúhlasí. „Ja osobne si nemyslím že išlo o zločin vraždy,“ zamýšľa sa Dobiš, ktorý tento prípad zobral bez nároku na honorár. „Celý prípad by bolo treba dlhšie analyzovať. Nikola bola sexuálne zneužívaná od svojich štyroch rokov, vlastným biologickým otcom. Prežila si veľmi ťažké detstvo a toto všetko sa zrejme podpísalo i v tomto skutku,“ uvádza ďalej pre Žiar24 Dobiš. „[i]Budem sa snažiť o to aby súd zobral do úvahy všetky tieto skutočnosti. Trest by bol pre Nikoletu, ktorá je vlastne obeťou, podľa mňa neprimerane vysoký,//“ dodáva na záver Dušan Dobiš , z Advokátskej kancelárie Dobiš s.r.o..

Nikoleta V. mala v septembri nastúpiť do prvého ročníku strednej školy. „Do školy nastúpim až v septembri /budúceho roku/, nezvládla by som sa učiť medzi tými spolužiakmi,“ dodáva Nikola. Svoj čin ľutuje, ale ľutuje najmä to, že nikomu nepovedala, že otčim ju prvý krát znásilnil už v júni tohto roku. Možno to nemuselo zájsť až tak ďaleko.

/mak/

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.105405_Ak­tualizovane:-Dievca-bodlo-otcima-nozom-do-hrudnika.138]Ak­tualizované: Dievča bodlo otčima nožom do hrudníka[/link]

Šokujúca spoveď Nikolety V.!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM