
Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani
Zatrepaná šošovica od starej mamy je vždy skvelá. Ale predsa, skúste pozrieť tento recept. Ide o malú zmenu, ale polievka bude mať úplne inú atmosféru. Jednoducho taliansku.
Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani
Zatrepaná šošovica od starej mamy je vždy skvelá. Ale predsa, skúste pozrieť tento recept. Ide o malú zmenu, ale polievka bude mať úplne inú atmosféru. Jednoducho taliansku.

Potrebujeme:
- 500 g šošovice,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
- 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
- 1,5 dcl bieleho vína,
- 250 g cherry paradajok,
- 1 stredne veľkú mrkvu,
- soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano
(Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Postup:
Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.
Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.
Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.
Foto: Ilustračné
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- Nehoda auta a kamióna v Kremnici: Policajti vyšli so závažným zistením
- Rok s COVID-19 v Žiarskom okrese: Prehľadný GRAF mesiac po mesiaci i rekordy
- Očkovacie centrum už máme aj v Žiari: Koľko ľudí sa dočká vakcíny tento týždeň? FOTO
- Gergelyho tunel – tip na jednodňový výlet plný historických udalostí
- Nové nájomné byty v Kremnici: Vzniknú v budove bývalého internátu
- Správa, na ktorú sme dlho čakali: Situácia v žiarskej nemocnici sa výrazne zlepšila
- Tajomný tunel nad Kremnicou: Vedeli ste, že v tomto je svetovým unikátom? FOTO
- Ferraty na Skalke ostávajú uzavreté: Presklenú lávku si však užiť môžeme
- Dni jarnej čistoty v Žiari: ROZPIS, kde a kedy budú pripravené kontajnery
- Koniec fádnym muškátom na balkónoch: Takto sa to teraz robí!