Martin Károly Iné športy

Spanilá jazda žiarskych cyklistov pokračuje...

Slovenský pohár v réžii žiarskych cyklistov! Foltán, Bellan a Zverko opäť na stupňoch víťazov v Dudinciach aj v Krupine.

V sobotu 28.apríla 2012 pokračoval Slovenský pohár v cestnej cyklistike svojím tretím kolom, a to okruhovými pretekmi v uliciach mesta Dudince.

Príjemné slnečné počasie privítalo na už 17.ročníku kritéria v uliciach mesta 146 cyklistov zo štyroch krajín – Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska. Na rýchlom okruhu , dlhom 1500 metrov, si ako prvý zmerali sily mladší žiaci, ktorí absolvovali pretek na šesť kôl hladkej jazdy. Víťazstvo v tejto kategórii si odniesol pretekár CyS Žilina Štefan Michalička.

Nádeje žiarskej cyklistiky obsadili Adam Foltán nepopulárne 4. miesto, Matúš Černek 5. miesto a Matúš Valuška 9. miesto. Starší žiaci absolvovali pretek na 12 okruhov bodovacej jazdy a zaslúžené víťazstvo si po samostatnom úniku odniesol žiarsky cyklista Adrian Foltán.

Matej Foltán obsadil 6. miesto, Henrich Hasch bodované 9. miesto a Ján Gajdošík 22. miesto. Jakub Varhaňovský mal na trati kolíziu a pád po ktorom musel z preteku odstúpiť . Bohužiaľ Jakubove zranenie ruky si vyžiadalo okamžitú operáciu, ktorá ho na dlhšiu dobu vyradí z pretekovej činnosti. Kategória kadetov absolvovala 21 okruhov bodovacej jazdy a prvenstvo po sólovom úniku opäť putovalo do Žiaru nad Hronom zásluhou stopercentného výkonu Juraja Bellana. Aj tretia priečka patrila žiarčanovi Kristiánovi Zimánymu.

Ostatní kadeti obsadili Filip Gašpar 7. miesto, Matej Truban 11. miesto a Nicolas Jelža po nepresvedčivom výkone 20. miesto. V kategórii juniorov, ktorí absolvovali 24 okruhov bodovacej jazdy sme mali jediné zastúpenie a to v podobe ostaršeného Davida Zverka. Ten napriek svojmu mladíckemu veku dokázal svojich starších kolegov nielen popreháňať, ale po samostatnom úniku zvíťaziť.

V nedeľu 29. apríla 2012 pokračoval Slovenský pohár v cestnej cyklistike štvrtým kolom a to pretekmi o „ Cenu Krupiny“ . Cestný pretek jednotlivcov sa jazdil na kopcovitom okruhu 47km dlhom.

Prvenstvo v kategórii mladších žiakov, ktorí absolvovali skrátené 21km preteky si odniesol opäť Štefan Michalička z CyS Žilina. Žiarsky mladší žiaci obsadili Adam Foltán 4. miesto, Matúš Černek 8. miesto a Matúš Valuška 9.miesto. V preteku starších žiakov, ktorí absolvovali celý 47 km dlhý okruh, opäť dominoval žiarsky cyklista Adrian Foltán, ktorý** zvíťazil** pred Alexom Zemanom z ŠKC Dubnica. Výborný výkon v preteku podal aj Henrich Hasch, ktorý obsadil pekné 6. miesto. Matej Foltán bol klasifikovaný na 13 a Ján Gajdošík na 21. mieste.

Svojím štvrtým víťazstvom v pretekoch Slovenského pohára si Adrián Foltán upevnil vedúcu pozíciu v priebežnom hodnotení . Aj v preteku kadetov putovalo víťazstvo do Žiaru nad Hronom a to zásluhou výborne jazdiaceho Juraja Bellana, ktorý zvíťazil pred Denisom Baškom z CK EPIC Dohňany. Štvrtú priečku obsadil Kristián Zimány , siedmu Nicolas Jelža. Matej Truban a Filip Gašpar zaostali a boli klasifikovaný na 14 a 17. mieste. Vysokú výkonnosť na trati preukázal v preteku juniorov náš talentovaný David Zverko. Ten si na trati dlhej 94km nekompromisne poradil so svojimi súpermi, odpútal sa od nich a po sólovej jazde opäť zvíťazil.

[blockquote]Po skončení pretekov v Krupine ihneď zasadala komisia mládeže Slovenského zväzu cyklistiky, ktorá nominovala šesticu kadetov na blížiace sa medzinárodné etapové preteky „ 36. Ročník Závodu míru nejmladších“ , ktoré sa idú v dňoch 4.-6.5.2012 v českom Jevíčku. Výborné výkony Zverka, presvedčivé výkony Bellana a vzostupná výkonnosť Zimányho rozhodli, že v drese Slovenska budú na tomto významnom podujatí reprezentovať našu krajinu.[/bloc­kquote]

F. Sitora

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.132352_Zver­ko-s-Foltanom-dobijaju-Cesky-pohar]Zverko s Foltánom dobíjajú Český pohár[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.131915_Zi­arski-cyklisti-v-etape-pravdy-predviedli-svoj-talent]Žiarski cyklisti v etape pravdy predviedli svoj talent[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.131149_Zi­arski-cyklisti-v-zime-nezahalali,–vstup-do-novej-sezony-sa-im-vydaril]Žiarski cyklisti v zime nezaháľali, vstup do novej sezóny sa im vydaril[/link]

cyklisti zh krupina
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM