Barbara Dallosová Kultúra

Špeciality od známeho mäsiarskeho majstra aj strielanie z dela: Pozrite si celý PROGRAM kremnických fašiangov!

Už zajtra sa bujarými oslavami a zábavou pred definitívnym pochovaním basy rozoznie kremnické námestie. Organizátori sľubujú okrem zabíjačkových dobrôt aj zaujímavý program.

Ilustračný obrázok k článku Špeciality od známeho mäsiarskeho majstra aj strielanie z dela: Pozrite si celý PROGRAM kremnických fašiangov!
Zdroj: Dnes24.sk

Rozlúčku s fašiangovým obdobím chystajú v starobylej Kremnici. V sobotu 14. februára nebude na pešej zóne chýbať tradičná zabíjačka, fašiangový sprievod ani pochovávanie basy.

Ako informujú organizátori, už od skorého rána bude prebiehať tradičná zabíjačka, ktorá ponúkne možnosť pochutnať si na tradičných zabíjačkových maškrtách známeho kremnického mäsiarskeho majstra.

Po obede sa začne fašiangový sprievod, ktorý povedie od mestského úradu na pešiu zónu na čele s Kačúrom. Po sprievode organizátori naplánovali otvorenie posledného fašiangového šantenia pred pôstom za zvukov delostreleckých sál­v.

Okrem slávnostného otvorenia kremnickým primátorom, nebude chýbať ani „prísaha na kačuru a tanečky“. V neskorých večerných hodinách zavŕši Kremnický fašiang pochovávanie basy.

Pozrite, kedy sa na čo tešiť, aby ste nič nezmeškali:

  • 6:00 hod. – Začiatok fašiangovej zabíjačky
  • 15:00 hod. – Fašiangový sprievod začne pri mestskom úrade, pokračovať bude na pešiu zónu.
  • 16:00 hod. – Otvorenie posledného fašiangového šantenia pred pôstom.
  • 22:00 hod. – Pochovávanie basy.

Organizátormi podujatia sú mesto Kremnica, Hotel Centrál, Boldiš a spol. s r.o., Základná umelecká škola J. L. Bellu, OZ Cremnicium a Mestský mládežnícky parlament.

V Žiari sa bude fašiangovo veseliť až začiatkom budúceho týždňa. Program žiarskych osláv nájdete tu: Žiarske fašiangy sa blížia: Primátor bude hostiť pálenkou, prídu aj ruskí kozáci. Pozrite, čo všetko nás čaká

Foto: ilustračné

Fašiangy po kremnicky už tento víkend
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM