Barbara Dallosová Kultúra Rôzne Správy

Špeciálne prehliadky Kremnického hradu: Ocitneme sa v známom vianočnom filme

Tematická prehliadka Kremnického hradu tento rok láka na známy filmový motív. Čo nás čaká?

Ilustračný obrázok k článku Špeciálne prehliadky Kremnického hradu: Ocitneme sa v známom vianočnom filme
Zdroj: TASR

NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica pripravilo na záver roka špeciálne sviatočné podujatie pod názvom Rozprávkové Vianoce. Ako avizuje múzeum, hrané prehliadky na vianočnú tému oživia prostredie Mestského hradu v Kremnici v piatok 28. decembra 2018. Témou tohtoročného podujatia je obľúbená vianočná rozprávka Anjel pána.

,,Dej príbehu, odohrávajúci sa priamo na Mestskom hrade, prenesie návštevníkov do rozprávky. Stretnú sa s postavou nebeského anjela, ktorý v nebi vystrája neplechu s čertom. Ten ho nahovára na zlé a on sa nechá ovplyvniť natoľko, že ignoruje svoje nebeské povinnosti. Ako trest za svoje zlyhanie je poslaný z neba na zem, aby za jeden jediný deň, konkrétne do Štedrého večera, napravil jedného hriešnika. V priebehu jedného dňa sa stretne s viacerými obyvateľmi hradu a ocitne sa v niekoľkých zápletkách, v ktorých sa snaží anjel nie veľmi úspešne kľučkovať. Napokon celý príbeh dopadne tak, že anjel oľutuje svoje zlé skutky, napraví všetko zlé čo spôsobil a je prijatý naspäť do neba," pozývajú stať sa súčasťou príbehu muzejníci.

Sviatočná vianočná atmosféra bude na záver dotvorená milými malými jasličkami a živým Betlehemom s koledou. Vstupy na hrané prehliadky začínajú o 10.00, 11.00, 13.00, 14.00 a 15.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM