Barbara Dallosová Správy

Špeciálny prístroj už brázdi žiarske cesty: Výtlky po zime mali byť minulosťou

Takzvaný infražiarič zadovážilo mesto ešte v roku 2013. Ten už v týchto dňoch ,,žehlí" žiarske cesty, hoci v zime sa obyčajne výtlky neopravujú...

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prístroj už brázdi žiarske cesty: Výtlky po zime mali byť minulosťou
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk

Infražiarič zakúpilo mesto už dávnejšie, svoju premiéru si ale užíva práve v týchto dňoch. Pracovníci Technických služieb pomocou neho plátajú diery na viacerých žiarskych cestách.

Nemusia čakať do jari

Zatiaľ čo obvyklé sú takéto úpravy ciest v letných mesiacoch, výhoda infražiariča by mala byť práve v tom, že nie je obmedzený ročným obdobím.

,,Rozdiel je v tom, že pri bežnej úprave výtlkov sa musí použiť asfat, ktorý sa ale vyrába len v teplých mesiacoch roka, inak by zamrzol. Preto sa výtlky obvykle opravujú na jar a v lete. Toto zariadenie nám umožňuje opravovať cesty aj počas zimy," vysvetľuje hovorca kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Zmizla takmer dvadsiatka dier

Táto obrovská ,,žehlička" sa premáva ulicami mesta už niekoľko dní. Podľa riaditeľa Technických služieb Igora Rozenberga má infražiarič za pár dní za sebou už slušnú trasu. Prešiel už nasledovné ulice: Cyrila a Metoda, Rázusova, Novomeského, Svitavská, Dr. Janského, Š. Moyzesa, Dukelských hrdinov, Jiráskova, Námestie Matice slovenskej.

,,Na uliciach, ktorými už naši pracovníci s touto technikou prešli, sme opravili celkom 19 výtlkov," hovorí riaditeľ mestskej eseročky.

Foto: DuPe

,,Žehlička" na výtlky v uliciach Žiaru v akcii
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM