Barbara Dallosová Kultúra

Spestrite si sychravé dni: TIPY, kam vyraziť v Žiari a okolí

Ďalší septembrový týždeň je načatý. Urobte si ho vesleším a vyrazte si po práci za kultúrou či zábavou. Máme pár nápadov.

Ilustračný obrázok k článku Spestrite si sychravé dni: TIPY, kam vyraziť v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

KINOTIP: Jan Palach

utorok o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Známy príbeh z našej minulosti na filmových plátnach. Film rozpráva príbeh posledných mesiacov Palachovho života, ukazuje cestu, na ktorej sa z milujúceho syna, oddaného priateľa a citlivého študenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.

Filmový festival Be2Can 2018

streda až piatok, Akropola, Kremnica
Be2Can je projekt, ktorý s úmyslom presadiť do českej a slovenskej distribúcie filmy z hlavných súťaží najvýznamnejších európskych festivalov, vytvoriť pre ne dôstojné prostredie a zoznámiť divákov s fascinujúcim svetom „áčkových“ festivalov.

Vernisáž: Małgorzata Strzelec a Jaroslav Uhel

štvrtok o 16:00 hod., galéria NBS – Múzea mincí a medailí, Kremnica
Kremnické múzeum pripravilo vo svojej galérii ďalšiu z výstavných foriem „kremnických stretnutí" v rámci medzinárodnej akademickej spolupráce. Výberom z vlastnej umeleckej tvorby nedávneho obdobia sa predstavujú maliari a profesori Małgorzata Strzelec z Poľska a Jaroslav Uhel zo Slovenska.

Hudobno-relaxačný program: J. M. Jarre – Hudba z budúcnosti

štvrtok o 19:00 hod., Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella, Žiar nad Hronom (Hviezdna sála)
Jeden z priekopníkov avantgardnej syntetizérovej hudby známy gigantickými audiovizuálnymi show je ďalším z hudobníkov, ktorých predstaví žiarske planetárium v sérii hudobných a relaxačných programov. Zoznámte sa s jeho netradičnou hudbou a hviezdnou hudobnou kariérou.

SkratFŠtrku / Ab & The Outsiders / Projekt 3K

piatok o 20:00, Akropola, Kremnica
Trojkoncert. Dve kapely zo Žiaru nad Hronom a jedna z Bratislavy v jeden večer na jednom pódiu. Vstupné na podujatie je dobrovoľné.

Festival Amplión

piatok až nedeľa, Banská Štiavnica
Medzinárodný festival s podtitulom Nový kabaret & pouličné umenie ponúkne v Banskej Štiavnici 33 programov na desiatich scénach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM