Martin Károly Rôzne

Spor o skejtpark sa presunul aj na facebook

Proti budovateľskému nadšeniu žiarskych študentov a mesta sa postaili obyvatelia domu, pri ktorom by malo nové skejt centrum vzniknúť. Skejtťáci, ale aj tí, ktorí ich podporujú založili na facebooku skupinu.

„Som za zamietnutie petície proti Skateparku v Žiari nad Hronom“ tak sa volá skupina na obľúbenom facebooku, ktorá ma viac než 600 členov.

„sak aj policajti sa furt stazuju zee nicime mestsky majetok a ludia sa stazuju zee ich vyrusujeme v centre na namesti dajme tomu alebo na MSKC… ked to bude napriklad na tej luke pri 4ke… by to bolo fajn… .“ píše jeden z diskutujúcich.

Mesto o tejto aktivite vie, a bude ju zohľadňovať. „Primátor mesta určite zoberie pri rozhodovaní do úvahy aj názor týchto mladých ľudí.“ komentuje Martin Baláž, žiarsky hovorca. „Jendným z ďalších faktorov budú aj výsledky merania hlučnosti.“ dodáva Baláž.

Obyvatelia priľahlého domu sa obávajú nadmernej hlučnosti, pri novom využití priestranstva. „Nie sme proti zámeru výstavby ihriska, ale nerozumieme, prečoto má byť práve tu.“ tvrdí jedna z obyvateliek domu na Ulici Jilmnického. „Určite sú aj iné miesta, napríklad zimný štadión.“ dodáva jedna z podpísanch obyvateľov, ktorí sú proti výstavbe.

Nový skejtpark má vzniknúť v areáli Základnej školy na Jilemnického ulici na časti súčasného basketbalového ihriska. Na ňom sa upraví asfaltový povrch a osadí päť skejtbordingových prvkov. Spomínaný projekt podporila Nadácia ZSNP a Slovalco, ktorá na tento účel poskytne 50-tisíc eur.

Nápad postaviť skejtpark vyšiel z ankety stredoškolákov. Postaviť v Žiari nad Hronom takéto športovisko podporilo najviac študentov.

/mak/

Spor o skejtpark sa presunul aj na facebook
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM