Barbara Dallosová Správy

Spravodajský týždeň v Žiari v jednej kocke: Pozrite si témy, ktoré rezonovali najviac

Uplynulý týždeň vôbec nebol skúpy na zaujímavé udalosti. Vybrali sme 5 článkov, ktoré vás pritiahli v najväčšej miere. Čo najviac rezonovalo u našich čítateľov v uplynulých dňoch?

Ilustračný obrázok k článku Spravodajský týždeň v Žiari v jednej kocke: Pozrite si témy, ktoré rezonovali najviac
Zdroj: TASR

Záber, ktorý pochopia len Žiarčania

Našej čitateľke sa na výlete na bicykli na Šibeničný vrch podarilo odfotiť zaujímavý záber. Do záberu hliníkovéh kríža týčiaceho sa na kopci nad mestom sa totiž priplietol ešte jeden kríž a to úplne náhodný. Pre nás, obyvateľov mesta, ktoré sa ešte pred pár desiatkami volalo Svätý Kríž nad Hronom, nesie záber špeciálnu symboliku :)

Čítajte tu: Vybrala sa s bicyklom na Šibák, myslela si, že vidí dvojmo: Alenke sa podarilo zachytiť vydarený moment! FOTO

Zatúlaný medveď

Rannému vlaku sa medzi obcami Hronská Dúbrava a Bartošova Lehôtka priplietol do cesty medveď. Šlo o sekundy, ako ale ubezpečila krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, stret vlaku s medveďom našťastie nedopadol tragicky.

Čítajte tu: Mimoriadna udalosť na trati neďaleko Žiaru: Pred vlakom sa zrazu zjavil medveď!

Dedinka pri Žiari sa pýši titulom

Z titulu najlšpšieho hostiteľa medzi slovenskými dedinami sa teší obec v žiarskom okrese. Dedinka Vyhne je známa vďaka svojmu akvaparku, prírodným zaujímavostiam, unikátnej kúpeľnej kaplnke či pivovaru. Ocenenie získala za využitie prírodných a kultúrnych daností obce a okolia v prospech rozvoja služieb cestovného ruchu pre domácich a zahraničných hostí pri zohľadňovaní záujmov a prosperity miestnych obyvateľov.

Čítajte tu: Získali titul, na ktorý môžu byť pyšní: V tomto je dedinka z nášho okresu najlepšou na Slovensku!

Torzo starého stromu púta pozornosť

Krásavec, ktorý si zaslúži rešpekt. Torzo mohutného dubiska na kopci neďaleko mesta sa pri prechádzke nedá prehliadnuť. Rozmermi sa totiž šplhá na malú miestnosť.

Čítajte tu: Rarita pri Žiari, o ktorej ste možno netušili: Do pňa starého duba sa zmestí niekoľko ľudí! FOTO

Malá veľká športovkyňa

Na lyžiach stála už ako dvojročná. Ešte nie je ani školáčka a už sa môže pochváliť majstrovským titulom. Talentovaná lyžiarka Terezka Krížová to vie rozbaliť nie len na snehu, ale i na tráve! V lyžovaní na tomto povrchu zožala nemalý úspech.

Čítajte tu: Kremničanka Terezka (6) majsterkou Slovenska: Veľký úsmev až s medailou na krku, kinderká musia byť :) FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM