Barbara Dallosová Správy Samospráva

Spustnutá časť žiarskeho parku sa zmení: Primátor o novej záhrade pre seniorov

S novovznikajúcim domovom pre seniorov sa zmení aj okolie budovy. V pláne je nová zeleň aj altánok.

Ilustračný obrázok k článku Spustnutá časť žiarskeho parku sa zmení: Primátor o novej záhrade pre seniorov
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Za časťou biskupského kaštieľa, v ktorom vzniká zariadenie pre seniorov, radnica plánuje rozsiahlu obnovu exteriéru. Infromoval o tom primátor mesta Peter Antal na svojom oficiálnom facebookovom profile.

Má ísť o priestor za budovou bývalej strednej školy smerom k štadiónu. „Momentálne je to neudržiavaná zarastená súčasť parku, ktorú by sme chceli upraviť tak, aby slúžila potrebám seniorov. Zrekonštruovať musíme oporný múrik, ktorý sa tam nachádza, dobudovať vchod z budovy, altánok so sedením, vysadiť trvalkové záhony či záhony kríkov a okrasné jablone a javory, čím vznikne krásna oplotená záhrada výhradne pre seniorov zo zariadenia,“ konkretizoval An­tal.

Ako dodáva primátor, úpravou prejde aj vnútorné parkovisko, na ktorom tiež pribudne nová zeleň. Peter Antal ešte pred časom naznačil, že zariadenie pre seniorov by mohlo byť sprevádzkované koncom budúceho roka.

Po tom, ako sa dostal biskupský kaštieľ do rúk mestskej samosprávy, prešiel niekoľkými zmenami. Časť priestorov je už obnovená a práce ďalej pokračujú. V útrobách vznikla expozícia Štefana Moysesa. Mesto tiež hovorí o postupnom presúvaní niektorých inštitúcií do priestorov kaštieľa.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM