Barbara Dallosová Správy Správy

Sťahovanie štiavnickej pôrodnice do Žiaru urýchlia: Poznáme termín!

Sieť nemocníc pred časom avizovala sťahovanie známej pôrodnice z Banskej Štiavnice do Žiaru nad Hronom. Podľa najnovších informácii sa má sťahovanie urýchliť.

Ilustračný obrázok k článku Sťahovanie štiavnickej pôrodnice do Žiaru urýchlia: Poznáme termín!
Zdroj: TASR

Banskoštiavnickú pôrodnicu presťahujú do Žiaru nad Hronom skôr, než sa predpokladalo. Informoval o tom hovorca spoločnosti Svet zdravia Tomáš Kráľ. Dôvodom je podľa jeho slov rušenie termínov na plánované pôrody v banskoštiavnickej pôrodnici.

Sťahovanie urýchlia

,,Vedenie nemocnice Svet zdravia Banská Štiavnica nevydalo žiadny pokyn na rušenie plánovaných termínov pôrodov. Ak sa to deje, je to vlastná iniciatíva primára oddelenia, ktorý momentálne čerpá dovolenku. Táto situácia je opäť dôkazom toho, že oddelenia v štiavnickej nemocnici nemajú dostatočnú personálnu zastupiteľnosť," podotkol v tejto súvislosti.

Ako ďalej uviedol, z tohto dôvodu Svet zdravia urýchli presun gynekologicko-pôrodnického oddelenia do žiarskej nemocnice najneskôr do 15. apríla. ,,Všetky plánované pôrody môžu byť okamžite realizované v nemocnici Žiar nad Hronom, ktorá je pripravená kapacitne aj personálne," dodal Kráľ.

Primár reagoval

Primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Marian Špila potvrdil, že pred odchodom na dovolenku personál požiadal, aby počas jeho neprítomnosti v nemocnici riešili len akútne stavy. ,,Bál som sa toho, že sa ten predpokladaný scenár, ktorý proklamoval Svet zdravia, ktorý však nebol odôvodnený, že sa naplní a bude ohrozené zdravie ženy a novorodenca na našom oddelení," podotkol.

Ako ďalej uviedol, dovolenku si plánoval ešte minulý rok, takže vôbec nemá súvis s tým, čo sa v súčasnosti deje na oddelení. Navyše od apríla prišlo oddelenie o jedného druhoatestovaného lekára, ktorému sa končila pracovná zmluva a ktorý odišiel do iného zdravotníckeho zariadenia. Takisto pôrodné asistentky podľa jeho slov už boli na pohovoroch v iných zdravotníckych zariadeniach.

Môže vás zaujímať:

Nemocnice v regióne hlásia zmeny: Žiar preberá štiavnické interné aj známu pôrodnicu

Zásadná zmena v žiarskej nemocnici: Do schátraného pavilónu duchov chcú vraziť milióny eur

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM