Barbara Dallosová Správy

Starosta pod drobnohľadom: Občania presne vedia, kedy a s kým sa prvý muž obce stretáva!

Kedy a s kým sa starosta stretne a čo je témou rozhovoru. Takéto informácie sú v neďalekej dedinke po novom verejné. Obyvatelia si môžu kedykoľvek overiť, čo hlava obce robila napríklad pred týždňom v utorok.

Ilustračný obrázok k článku Starosta pod drobnohľadom: Občania presne vedia, kedy a s kým sa prvý muž obce stretáva!
Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia dedinky Trnavá Hora môžu najnovšie kontrolovať činnosť svojho starostu. Umožňuje im to novinka na oficiálnych webových stránkach obce. V kategórii ,,Starosta informuje" obyvatelia nájdu zverejnený kompletný zoznam pracovných stretnutí starostu Pavla Kraveca za celý uplynulý mesiac.

Ako Peter Bročka

Pavel Kravec po novembrových voľbách zasadol na starostovskú stoličku po prvý raz. Vystriedal na nej Jána Harmana. S nápadom informovať o svojich stretnutiach prišiel sám Kravec. Tvrdí, že zverejňovanie stretnutí je súčasť jeho otvorenosti k občanom. Podobný princíp zaviedol aj súčasný primátor Trnavy Peter Bročka. ,,Počul som, že to údajne zaviedol aj primátor Trnavy, ale v akom rozsahu, neviem," hovorí Kravec a nemýli sa. Niekdajší občiansky aktivista a súčasný primátor krajskej Trnavy na oficiálnom webe mesta rovnako zverejňuje svoje stretnutia deň po dni.

Ako to funguje?

Zoznam stretnutí a rokovaní starostu neobsahuje len dohodnuté schôdzky. Dostať sa naň pokojne môže aj rozhovor s občanom v uliciach obce. ,,Zverejňované stretnutia sú dohodnuté stretnutia s inštitúciami, občanmi, firmami, úradmi. Náhodné stretnutia s občanmi sú zverejňované tiež, ale len v prípadoch ak sa z témy stretnutia nakoniec ukáže, že išlo o stretnutie občana so starostom," vysvetľuje s úsmevom Kravec, ktorý za mesiac február zverejnil viac než 75 stretnutí.

Nový nástroj na informovanie obyvateľov považuje starosta za dôležitý, no nepreceňuje ho. ,,Na vyhodnotenie spätnej väzby je ešte priskoro a sám som zvedavý na reakcie občanov. Myslím si ale, že občana nebude po štyroch rokoch zaujímať s kým som sa stretával a čo sme riešili, ale čo som za štyri roky pre obec urobil," dodáva na záver.

Čítajte tiež: Jedna dedina, tri kulturáky: Starosta má s touto budovou smelé plány!

Foto: oficiálne webové stránky obce Trnavá Hora

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM