Barbara Dallosová Rôzne Správy

Starostka najsympatickejšej dedinky v okrese: Ihráčania sa vedia zomknúť

Najväčšie sympatie si v našej ankete získala menšia dedinka pri Kremnici. Ihráčanov podľa starostky nie je veľa, vedia však spojiť sily.

Ilustračný obrázok k článku Starostka najsympatickejšej dedinky v okrese: Ihráčania sa vedia zomknúť
Zdroj: TASR

O titule najsympatickejšej obce v okrese Žiar nad Hronom rozhodovali naši čitatelia. Už v prvých hlasovania sa začal rebríček popularity dediniek naberať kontúry.

Tesný výsledok

Najväčšími favoritmi boli do poslednej chvíle obce Lutila a Ihráč. S tesným rozdielom hlasov nakoniec zvíťazila horská dedinka pri Kremnici, ktorú podporilo 880 hlasujúcich. Druhá nasledovala Lutila, prvú päticu doplnili Hliník nad Hronom, Lovčica-Trubín a Stará Kremnička.

Kompletné výsledky hlasovania nájdete v článku: Máme víťazov! Hlas ľudu vybral najsympatickejšie obce v okolí Žiaru

Už štvrté volebné obdobie stojí na čele Ihráča starostka Ľudmila Febenová. Ako hovorí starostka, výsledok hlasovania ju prekvapil, v kútiku duše ale celý čas dúfala vo víťazstvo. ,,Myslela som si, že obce s väčším počtom obyvateľov nás porazia, keď vezmem do úvahy, že nás je 503 aj s deťmi a seniormi, ktorí nehlasovali. Myslím si, že rodáci, ale aj náhodní návštevníci sa k nám radi vracajú, o čom svedčí 880 hlasov," reagovala Febenová.

Oáza v hektickom svete

,,Aj keď nejde o žiadne finančné ohodnotenie, ide predsa o viac, o prestíž a o to viac ma to teší, že naši občania sa ešte stále vedia zomknúť. Veď nie nadarmo sa hovorí „ v jednote je sila“, čo sa prejavilo aj v tejto ankete," konštatuje starostka Ihráča.

Ako hovorí starostka, jej rodná obec má pre ňu osobité čaro, keďže v nej prežila krásne detstvo a celý svoj život. Na otázku, prečo by odporúčala navštíviť Ihráč cezpoľným, reagovala: ,,Pretože je okolo nej prekrásna príroda, kde si ľudia môžu vyjsť do rôznych kútov a načerpať nové sily v tejto hektickej dobe."

O Ihráči, ale aj ostatných obciach z prvej päťky najúspešnejších v hlasovaní, vám v najbližšom období prinesieme sériu zaujímavých tém.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM