Barbara Dallosová Kultúra

Štart letnej sezóny v regióne: Festival kumštu, remesla a zábavy už o pár dní

Dvojdňové podujatie, na ktorom si každý nájde to svoje. Blížiaci sa festival kumštu má byť otváračkou letnej turistickej sezóny pre celý kraj.

Ilustračný obrázok k článku Štart letnej sezóny v regióne: Festival kumštu, remesla a zábavy už o pár dní
Zdroj: TASR

Letnú turistickú sezónu 2016 v Bansko­bystrickom samosprávnom kraji otvorí už tento piatok (20.5.) originálny Festival kumštu, remesla a zábavy v banskoštiavnickom Kammerhofe. Počas dvoch dní (21. a 22. mája) sa môžu návštevníci tešiť na bohatú ponuku aktivít určených pre všetky vekové kategórie.

,,Festival kumštu, remesla a zábavy predstaví kultové mestské postavičky: Náco, Lacný Joško, Cironička, ale aj expozíciu Baníctvo na Slovensku v Kammerhofe. V sobotu 21. mája špeciálne oslávime aj Noc múzeí a galérií 2016," informovala Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici.

Ako ďalej uviedla, súčasťou festivalu je bohatý kultúrny program, ale aj tvorivé dielne, remeselné trhy, sokoliari, ryžovanie zlata, drevený kolotoč, žonglovanie, chodúle a veľa iných atrakcií. Festival pripravilo OZ Iniciatíva za živé mesto, Slovenské banské múzeum, Banskobystrický samosprávny kraj a mesto Banská Štiavnica.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM